CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, kendisinin AKP’ye geçeceği yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirirken
AKP’li görüşmelerini de değerlendirdi

 
CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kendisinin AKP’ye geçeceği yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirirken, son günlerde yeniden gündeme gelen CHP’li Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş’in AKP ile sürdürdüğü dirsek temasına yorum yapmaktan kaçındı.

Akdemir, istediği vekille görüşebileceğini ve buna kimsenin engel olamayacağını da belirterek, “Ben CHP’nin belediye başkanıyım ve başka bir yere de gitmem söz konusu değildir. Zonguldak için tüm vekillerle görüşebilirim buna da kimsenin engel olamaz. Zerrin Hanım ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Kendisinin kişisel kararıdır” dedi.

“ATATÜRK’ÜN AYAK BASTIĞI GÜNE YETİŞTİRECEĞİZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, TMMOB Maden Mühendisleri Odası binasının yanında yer alan Atatürk’ün 26 Ağustos 1931 tarihinde Zonguldak’a ziyareti sırasında ayak bastığı iskele ile ilgili çalışmalarla ilgili tarihi canlandırdıklarını söyledi. Akdemir, iskelede Atatürk’ü Zonguldak’a ziyareti sırasında çiçek veren kızın heykelinin yapılacağını belirterek, “Gerçekten güzel bir çalışmamız olacak. Atatürk’ün ilk adım attığı yer olan, geçmişten bu yana tadilatını yaptırıyorduk Maden Mühendisleri Odası ile birlikte yapıyorduk. Değişik bir atmosfer oluşturalım dedik. Sadece orası değil yukarıya kadar, tünelin açılışını yapacağız. Tarihi canlandırmak istiyoruz. Özellikle Atatürk’ün ilk ayak bastığı yerde çiçek veren hanımefendiyi de bulduk.  Karabük’te oturuyormuş ve 90 yaşında imiş. Allah sağlık verirse ayak bastığı gün ailesini ve kendisini davet edeceğiz. O zaman 7 yasındaymış.  Çok zaman geçti. O günleri kendisine yaşattığımızda mutlu olacağı zannediyorum. Zaten mutluda olmuş. O günkü çocuğun internetten ve resimlerden bakarak heykeli yaptırdık ve saklı tutuyoruz. Sürpriz olacak. Çok güzel bir tarihi canlandırmak istiyoruz. Halkımız için de güzel bir yer olacak hem de kömürü canlandırdığımız bir noktamız da olacak. Atatürk’ün ayak bastığı güne yetiştireceğiz.” diye konuştu.

“BİZİM SÖZÜMÜZ GEREKENDİR”

Doğalgazla ilgili çalımalar tamamen bittikten sonra diğer sorunlarını çözüleceğini ifade eden Akdemir, “Planlamamızı yapıyoruz. Doğal gaz bitsin de biz de bir an önce işimize bakalım. Özellikle parke çalışmalarımız olacak beton çalışmalarımız olacak. Bunların hepsini planladık ama tabi bir süre var bir mahallede başlıyoruz, o mahalle bitiyor, diğer mahalleye geçiyoruz. Sırasıyla bu sorunları gidereceğiz. Hiç kimsenin bu konuda üzüntüsü olmasın. Bizim sözümüz gerekendir. Hoşgörüye ihtiyacımız var. Millet olarak aceleciyiz ya o aceleci tavrımızı biraz daha hoşgörüye bırakırsak bize de sıra gelecek anlayışı ile gidersek hiç sıkıntı yok. Mutlaka bitireceğiz. Hep söylüyorum yağmur suları, içme suları, kanal, elektrik hataları, enerji hatları hepsini tanzim ederek gidiyoruz. Yaptığımız isi bir daha bir daha yapılmasını istemiyoruz. Koordineli gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ORAYI CANLANDIRACAĞIZ”

Son olarak Belediye Sineması’yla ilgili değerlendirmede bulunan Akdemir, Belediye Sinemasını kültür merkezi yapacaklarını ve büyüteceklerini belirterek, “Belediye Sineması kiralandı. Sözleşmemizde kapalı tutar, açık tutar diye bir şey yok. Sahipler kim ise parasını sürdürüldüğü sürece bizim için bir sıkıntı yok. Ancak bir kültür bakın ben ne yaptım Atatürk’ün ayak bastığı yeri canlandırdım. Tarihi canlandırmak istiyoruz. Tabi ki Belediye Sineması bizim için kendimin de, halkımın da çok güzel filmler seyredildi. Ailecek, çoluk çocukça gittiğimiz bir sinemadır. Akustiğiyle canlılığıyla farklı bir yer. Merkezi bir yer biz de orayı canlandıracağız. Olması gerekenleri konuşacağız. Sadece halkımızın değil bizim de ihtiyacımız var oraya. Belediye Kültür Merkezine ihtiyacımız var.  Daha düne kadar 15-20 öğrenci şimdi 400-500 öğrenciye ulaştırdık. Bütün etkinliklerimizi küçücük yer de yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (AYKUT KARA - AYCAN KARADAĞ)