Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk-ortaokul ve lise öğrencileri arasında ayrı ayrı ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma’ yarışması düzenlendi. İlk ve ortaokul öğrencileri sinema salonunda yarışmaya katılırken, liseli öğrenciler ise sinema deposunda yarışmaya katıldı. 
Kdz. Ereğli ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü öncesi ilkokul ve lise öğrencileri arasında ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma’ yarışması düzenlendi. Yarışmaya ilk-ortaokul ve liselerden toplam 80 öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk ve ortaokul öğrencilerinin Erdemir Sineması'nda düzenlenen yarışmada gösterdiği performans aileleri ve izleyenleri memnun etti. Lise öğrencilerinin ise yarışmaya aynı sinemanın depo kısmında gerçekleştirmesi tepkiye neden oldu.
Lise öğrencilerinin aynı zamanda depo olarak kullanılan bölümde yarışmaya katılmasına orada bulunan öğrenci velileri “Okulun salonunda yapılmasını istemiştik” diyerek üzüntülerini dile getirdi. İlk ve ortaokul öğrencileri giydikleri kıyafetler, sunumları ve ses tonları ile İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okumak için büyük çaba sarf ederken, lise öğrencileri ise depoda bulunan malzemelerin arasında performanslarını sergilemeye çalıştı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 12 Mart 2016 tarihinde verileceği öğrenildi.

"ÖĞRENCİLERİ BEKLETMEMEK İÇİN O SALONA ALINMIŞ"
Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Şube Müdürü ile görüştüm. Normalde yarışmaya halkı davet etmemeleri lazım. Orada İstiklal Marşı'nı iyi okuyan öğrenciler 12 Mart'ta gösteri yapacak. Öyle bir haya yapmışlar ama orası da depo değil. Kaymakamlığımız kanalı ile Erdemir'den 80 öğrenci için onay aldık. Orası bize tahsis edildi. 80 tane öğrenci ana bölümde yarışırken çabuk bitsin diye 10 tane kadar öğrenciyi de yan tarafta yarıştırmışlar. Aldığım bilgi bu şekilde" dedi.