Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğretmen ve okul çalışanlarına 3 gün süreyle yangın eğitimi verildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İlçe Milli eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde Armutçuk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güneşli Çok programlı Anadolu Lisesi, Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile diğer okul çalışanlarına 3 gün süreyle yangın eğitimi verildi.

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, uygulamalı yangın eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek; “Yangın eğitiminin amacı, yangın sebepleri, yangınla mücadele yöntemleri, yangın tehlikeleri, yangın önleyici tedbirler, yangın ihbar usulleri, acil durum ekipleri, yangın acil durumu planı, yangın algılama ve söndürme eğitimleri konuları teorik olarak işlendi ve ardından uygulamalı olarak eğitimler yapıldı” dedi.

Yangın eğitimi kursu sonunda başarılı olan 33 kursiyere Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş tarafından “Yanın Eğitim Kursu Belgeleri” takdim edildi.