Öztürk’ün avukatı Mesut Avcı,

 ‘İthamlar gerçek dışı’

Gazetemizin 15 Mayıs 2017 sayılı nüshasında yer alan “Pensilvanya Hakimi” başlıklı habere Adem Öztürk, Avukatı Mesut Avcı aracılığıyla gönderdiği tekzip metninde, “Pensilvanya Hakimi' başlıklı haberde müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve haberde gerçek dışı ifadelere ve ithamlara yer verildiği belirtildi. Adem Öztürk vekili Av. Mesut Avcı’nın Kdz. Ereğli 2. Noterliği aracılığıyla gönderdiği tekzip metnini aynen yayımlıyoruz. 

“Tekzip Metni

Gazetenizde ve internet sitenizde 15/05/2017 tarihinde yayınlanan “PensilvanyaHakimi” başlıklı haberde gerçek dışı ifadelere ve ithamlara yer verilmiştir.

Öncelikle ifade edelim haber içeriğinizin aksine müvekkilim Adem Öztürk sınavsız olarak değil, yazılı ve sözlü sınavda başarılı olarak hakim olmaya hak kazanmıştır. Haberinize FETÖ ele başına atıfla “PensilvanyaHakimi” başlığı atıp, haber içeriğinde de müvekkilimin terör örgütünün para kasası olan Bank Asya’nın iki avukatından biri olduğu ne müvekkilimin Bank Asya dosyasının sümen altı edildiği şeklindeki anlatımlarınızla müvekkilime FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirmeye çalıştığınız görülmektedir.

Oysa müvekkilim Asya Katılım Bankası A.Ş vekilliğini 24/10/2016 tarihinde, yani ilgili bankanın FETÖ Terör Örgütü tarafından değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkili kurumları tarafından yönetildiği dönemde üstlenmiştir.

Emeği ile alın teriyle uzun yıllardır kamu görevini yürüten müvekkilimi kişisel ve siyasi amaçlarla ve asılsız ithamlarla suçlamak yerine gazetecilik mesleğinin ilkelerine uygun olarak emek harcayıp gerekli araştırmaları yaparak, haber hazırlamanızı temenni ediyor, ilgili haberiniz nedeniyle tazminat ve cezai başvuru haklarınız saklı kalmak kaydıyla söz konusu içeriğin yayından kaldırılmasını ve iş bu cevap metninin 1 hafta süre ile internet ortamı ile gazetenizin aynı sayfa ve sütununda yayınlanmasını aksi takdirde ilgili kanun ve yönetmelikler gereği yasal başvuru haklarımızı kullanacağımızı ihtaren bildiriyoruz.

Ahmet Öztürk

Vekili

Av. Mesut Avcı”