TTK’nın satın aldığı tali ocak vantilatörleri gürültü testinde desibel ölçümüne kriterine takılınca kurum ikinci kez rapor düzenleterek cihazları şartnameye uygun hale getirdi

İTİNAYLA RAPOR DÜZENLENİR!

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından maden ocaklarında kullanılmak üzere satın alınan 3 adet 50 kw elektrikli tali ocak vantilatörü alımında teknik şartnamede istenilen kriterler tutmayınca, kurum ikinci bir rapor düzenleterek vantilatörleri ihale teknik şartnamesine uydurdu.

İLK RAPOR GİZLENDİ

Şartnameye gore gürültü seviyesi vantilatörlerden bir metre mesafede 87 dB(A)’yı aşmaması gerekirken, ihale sonrası teslim alınan vantilatörlerin Maden Müdendisi Müzeyyen Özcan ve Kimya Mühendisi Volkan Kara nezaretinde 1 Ocak 2016 tarihinde yapılan ölçümde gürültü seviyesi 99 dB(A) olarak ölçüldü.

 

İhale şartnamesine göre iade edilmesi gerekilen tali ocak vantilatörleri ikinci bir rapor düzenlenerek şartnameye uygun hale getirildi. Maden Mühendisi Turhan Cavit Tutuğ tarafından aynı tali ocak vantilatörüne 24 Şubat 2016 tarihinde yapılan ikinci gürültü ölçüm testinde 87.6 dB(A) olarak rapor düzenlendi. Uzmanlar, aynı cihaza farklı zamanlarda yapılan gürültü testinde bu kadar çelişki olmasının ihaleyi alan firmayı kollamak için devlete kazık atmaktan başka bir şey olamayacağını söylediler.