İYİ Parti aday tanıtım töreni bugün yapıldı. İl binasında gerçekleşen aday tanıtım toplantısına, İl ve ilçe yönetimi yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

İYİ Parti birinci sıra Adayı Aydın Tümen burada yaptığı konuşmasında, son günlerde kamuoyunda kendi hakkında çıkan ‘Zonguldak’ı bilmiyor’ yorumlarını değerlendirerek şunları söyledi;

 

“1963 İzmir Menemen Haykıran Köyünde dünyaya geldim. Siyasetin her tarafında yer aldım. Yaklaşık 197 arkadaşımızla İYİ Parti’yi kurduk. Sonraki süreçte istediğiniz rüzgâr birilerini korkutup. Bir tek parti iktidarı ilk kez durup dururken bir erken seçim dedi. İktidar partisinin kendisi bu erken seçimi zorlamıştır. Eğer Türkiye’de işler iyi gidiyor ise neden seçmekteki. Bunu bir topluma anlatsınlar.

Hala önümüzde bir buçuk sene olmasına rağmen Türkiye’yi seçime sürüklüyorsunuz. Burada bir korku vardır. Bu korku Meral Akşener tarafından kurulan İYİ Parti korkusudur. Bütün tuzaklar İYİ Parti’nin seçime girmemesi üzerine kurulmuştur. Ama başaramadılar.24 Haziran seçimlerinde henüz kurumsallaşmadan seçim hazırlandık. Bizim şu anda tek bir hedefimiz var oda meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmaktır. Bütün hedefimiz çabamız ve gayemiz budur. Zonguldak ölçeğinde bir takım sıkıntılar vardır. En çok üzerinde durulması gereken toplumun huzurudur. Toplumun huzurunu ve mutluluğunu sağlayamadığı sürece ne yaparsanız yapın hiçbir şey çözüme ulaşmaz. Eğer insanlar Zonguldak terk ediyorsa bir nedeni vardır. Zonguldak son on senede çok kan kaybetmeye başlamıştır. Bunların sorumlusu ortadadır. Neden bugüne kadar bunun önlemini almadılar. Neden bugüne kadar bunun önlemini almadılar. Niye Zonguldak’ta iş yaratacak istihdam yaratacak, tarıma dayalı Sanayi yaratacak bir çalışmanın içerisine girmediler. Niye bu projeler üretmediniz. Bizim sormamız gereken bunlardır. Aydın Tümen’in İzmirli olması değildir.

Yapılan çalışmalar sonucunda bir aday tespiti çalışması olmuştur. Hep birlikte çaba sarf edeceğiz.”

Zonguldaklı olmadığı için kendisine gelen tepkileri de değerlendiren Tümen, şöyle devam etti;

“Zonguldak’dan çok değerli çok kıymetli siyasetçiler çıkmıştır. Bazıları çok yakından tanıdığım insanlardı. Ama Zonguldak deyince Zonguldakla Özdeşmiş olan bir siyasi akla gelir. Bülent Ecevit Zonguldaklı mıydı değildi ama Zonguldakları neden sevdi neden bağrına bastı. Hizmet etmek niyet işidir. Yardımcı olmak işidir. İki dönem milletvekili yaptım ve siyasetin her noktasında yer aldım. Ama hiçbir şekilde Aydın Tümenin bir hırsızlığı vardır bir ahlaksızlığı vardır diyen bir tane bir şey bulun. Benim referansım geçmişimdir. Bizim yapımız, anlayışımız bize verilen görevi harfiyen yerine getiririz. Geçmişimizde eğer yanlışlıklar, hatalar veya Zonguldak’a git bir de orada bu işleri yap. Şimdi Zonguldak bizim için bir emanettir. Çünkü benim siyasi hamurum rahmetli merhum Bülent Ecevit’in yanında olmuştur. Toplum dürüstlük istiyor. Biz susamışız, dürüst bir adam istiyoruz. Sözünde duran, Yalpalamayan herkesi kucaklayabilecek herkeste olabilecek buradaki bir takım güç odaklarıyla ilişki içerisinde değil halkın arasında olabilecek insan lazım. Biz hiçbir zaman güç odaklarıyla birlikte olmadık. Onun için siyasete nasıl girdiysek öyle çıktık. Ben Zonguldak’ı seviyorum. Zonguldak’ı bize verilen bir emanet olarak algılıyorum. Bu çerçevede yapacağımız çalışmalar göstereceğimiz gayretler ben iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Çünkü bütün arkadaşlarımın da aynı gayret ve çaba içerisinde olduğunu biliyorum. Bu birliktelikte Zonguldak’taki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz elimizden gelen çalışmayı yaparsak takdir halkımızındır” dedi.