İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, MHP eski Çaycuma ilçe Başkanı Ersin Akyüz'ün "MHP seçmeni İYİ Parti'ye kaçıyor" şeklindeki açıklamasının Türkiye gerçeğini yansıttığına vurgu yaparak, "MHP'nin parti içi çekişmeleri bizi ilgilendirmez. Ancak MHP tabanının gönlü bizimle. MHP üst yönetimi ile MHP tabanı arasında ciddi bir fikir ayrılığı var. Bu üye kayıtlarımıza da  yansıyor. MHP tabanı İYİ Parti politikalarını destekliyor. Özellikle son dönemde partimize üye olanların büyük bir bölümü AKP ve MHP üyesi. Ülke gerçeklerini gören AKP ve MHP seçmeninin İYİ Parti çatısı altında buluşması önemli. MHP'den İYİ Parti'ye geçişlerin MHP Çaycuma İlçe Başkanı tarafından ifade edilmesi de malumun ilanı olmuş. AKP ve MHP etle tırnak gibi oldu. Ortada 2 ayrı parti değil tek parti var. Vatandaş da bu tablodan şikayetçi" dedi. 


Ak Parti ile MHP’nin tek parti anlayışı içerisinde olmasından dolayı partilerine MHP’den geçişler olduğunu söyleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisinde ki arkadaşlar tavandaki Ak Parti ile yürütülen Ak Partinin politikalarına teslim olmuş MHP anlayışı yanlış olduğunu savunarak özellikle son bir kaç aydır partimize doğru geliş halindeler”dedi.

İşte İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in o açıklaması;

‘MHP’den görevden alınan Ersin arkadaşımızı çok yakından tanıyorum. Karakterli ve düzgün bir arkadaştır. Başka partinin içine karışmak bizim haddimize olmaz. Parti tabi ki o kadarı almış benim haddime değil. Benim açımdan üzüntü verici. Doğruları dile getirdi diye siyaseten bu şekilde cezalandırılması doğru olmaz. Şimdi bu hareket Ak Parti ile MHP’nin farkının olmadığını ve tek parti olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla da Ersin arkadaşımızın ifade ettiği Milliyetçi Hareket Partisinde ki arkadaşlar tavandaki Ak Parti ile yürütülen Ak partinin politikalarına teslim olmuş MHP anlayışı yanlış olduğunu savunarak özellikle son bir kaç aydır partimize doğru geliş halindeler. Üyelik kayıtlarını her geçen gün ilçelerimizde yapıyoruz. Tabi ki bu da iyi partinin Türkiye de bildiğiniz üzere hem kalkınma hem demokrat hem de milliyetçi kimliği ile uyulmakta. Biz Türkiye’de 83 milyonun kardeş olmasını demokrasinin herkesin farklı fikirlerde olabileceğini ama bu farklı fikirlerin bir birimlerimizi ötekileşme bir ayrıma fırsat vermemesini savunuyoruz. Bunun için biz diyoruz ki iyi parti ülkemizin geleceğini düşünen şuan ki hükumetten iktidardan artık beklentisi kalmayan hangi görüşten olursa olsun yeter ki vatan, bayrak ve millet sevgisi olsun herkesi iyi parti çatısı altında toplanmasını arzu ediyoruz. Gördüğümüz manzara da bu tespiti doğruluyordu.’