Zonguldak Valisi Ali Kaban, yoğun yağışları sebebiyle Zonguldak şehir merkezinde, Zonguldak’ın bazı ilçe ve köylerinde meydana gelen dere taşkınları ve su baskınlar hakkında bir kamuoyunu bilgilendirmek ve durumu değerlendirmek için bir basın toplantısı yaptı.

Vali Kaban, basın toplantısında, Zonguldak şehir merkezi, bazı ilçe ve köylerinde meydana gelen dere taşkınları ve su baskınlarında en büyük tesellin can kaybı olmaması olduğunu ifade ederek, kendilerine şu ana kadar 19 kişinin kurtarılması konusunda talep olduğunu, şu anda kalan 6 kişinin kurtarılma çalışmalarını bittiğini söyledi.

Bunun dışında tarımsal alanlarda su baskınlarını olduğunu, Ereğli’de Çaylıoğlu köyünde evleri su bastığını belirten Vali Kaban, bazı ilçelerimizi köylerimize bağlayan köprülerin kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek,  karayollarında Sapça tünelinin çıkışında bir heyelan meydana geldiğini, bu nedenle trafiğin kontrollü olarak verildiğini, çalışmalarının tüm hızla devam edeceğini söyledi. 

Vali Kaban, Zonguldak’ta yoğun yağışlar sonucu meydana gelen dere taşkınlarını ve su baskınlarıyla ilgili şu sözlerle kamuoyunu bilgilendirdi. “Sabaha karşı meydana gelen çok hızlı yağışların neticesinde vilayetimizin başta merkez olmak üzere bazı ilçelerimizde derelerde yükselmeler yollarda heyelanlar yaşadık. Bunlardan en büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Şu ana kadar şükürler olsun ki bize akseden bir can kaybı yok. Bunun dışında şu ana kadar toplam da 19 kişi için kurtarılması konusunda talep oldu. Bu 19 kişinin 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. Birisi Çaycuma’da diğer 18 kişi Ereğli ilçemizin muhtelif köylerindeydi. 6 kişi Subaşı köyüne kurtarılmaktadır. Onlarda güvenli bölgeye alındılar ve kurtarılacaklar. Bunların dışında bize gelen talep olmamıştır. Bazı köylerimizde tarımsal anlamda hasarlar yaşandı, seraları su bastı. Ereğli’de Çaylıoğlu köyünde evler su bastı. Şu anda su seviyesi düştüğü için gerçekten mutluyuz. Herhangi durumda oluşabilecek sıkıntılar önem arz etmektedir.  Zonguldak’ta karayollarında Sapça tünelinin çıkışında bir heyelan yaşadık ve o heyelanın etkisiyle yol zaman zaman trafiğe kapandı. Diğer husus merkezlerimizin oluşturduğu tehlikedir.O tehlike de derenin sınıra kadar yükselmesine rağmen bir taşkın olmadı. Sadece bir bölgede küçük bir taşkın olur gibi oldu ve geçti. Bazı ilçelerle köylerimizin ulaşımında köprü zararlarımız var. Onların sayısı da çok fazla değil. O köprüler kullanılamayacak durumda olduğu için risk oluşturduğu için alternatif yollar üzerinden ulaşım verilmekte zarar gören köprülerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Köprülerde ve evlerde oluşan hasaları için gerekli hasar tespit çalışması başlatılacaktır.  Arkadaşlarımız hali hazırda görevlerinin başındadır. Güvenlik güçlerimiz, AFAD ekibimiz ve herkes aktif bir şekilde oluşabilecek yeni gelişmelere göre tedbirlerini almış durumdadır. Şu anda bir sıkıntı yaşamıyoruz.” (Aykut KARA)