Yurt genelinde Örgütlü olan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu ilk kurultayında ülke genelinde hayvanlara yönelik projeler geliştirip destek veren Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldaklı Veteriner Candan Sağlam’a yılın en iyileri plaketi verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin şöyle konuştu:

“Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) ilk kurultayını İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden dernek ve gönüllülerin katıldığı kurultaya Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak bizler de katıldık. 

Derneğimizin 2015 yılı faaliyetlerini bir sunum eşliğinde anlattığımız kurultayda, göreve başladığı ilk günlerde ailesi ile birlikte hayvan bakımevinden mağdur ve terk edilmiş bir köpek ve bir sokak kedisi sahiplenen, derneğimizin tüm proje ve çalışmalarına destek olan Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban yılın valisi seçildi. Sayın Valimiz ödülünü HAYKODFED onur kurulu başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol’un elinden aldı ve yaptığı konuşmasında;
‘‘Hayvan Hakları çok özel ve vicdani bir mesele, bir vali olarak ister istemez yoğunluğumuzdan ötürü hayvan hakları meselesine gerektiği ölçüde eğilemeyebiliyoruz fakat Zonhayder başkanı Evren Hanım sayesinde Zonguldak’taki hayvanlarla ilgili tüm sorunlardan zamanında haberdar oluyor ve dernekle birlikte çözüm konusunda çalışmalarda bulunabiliyoruz. 
Şuan kurultayda bulunan herkesi aslında çok iyi tanıyorum , çünkü sizlerden biri olan Evren Hanımı çok iyi tanıyorum. Buradaki herkes onun gibi tam zamanlı bir gönüllülük faaliyetinin neferleri. Bu özverili çalışmaların en önünde koşanların genelde kadınlarımız olması da şaşırtıcı olmadığı gibi takdire şayan bir durum. 
İl Özel İdaremize ait olan bakımevimiz ister istemez geçen yıllarda yıprandı, eskidi ve artık sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaya başladı. Yakın zamanda ilimize layık modern bir bakımevi inşasına başlanacak ve sokak hayvanlarımızın yararına sunulacaktır.’’ dedi . ,

Kurultayda Zonguldak Bakımevi Veterinerlerimizden Candan Sağlam 'ın da 2015 yılının en başarılı veteriner hekimi seçilmiş olması bizleri çok mutlu etti. Bir buçuk yıl önce Bakımevinin 2.veteriner hekimi olarak göreve başlayan, gönüllülerin hepsi tarafından sevilen, acil kaza yaralanma durumlarında saat mevhumu gözetmeksizin bakımevine gelen Vet.Hek.Candan Sağlam yoğun kar yağışında köylerde ikamet eden bakımevi personelinin görevi başına gelememesi sebebiyle yemek aracı ile organize edilen yerlerden yemekleri toplamış bakımevindeki tüm hayvanlara dağıtmış elinde kürek bakımevindeki karları temizlemiş,bu haber sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştır. Plaketini Zonhayder Yön Kur Bşk Yrd Suzan Arığ ve HAYKONFED Yön Kur Üyesi Bengi Pekmezoğlu'nun elinden alan Sağlam,yaptığı konuşmasında bu plaketi başta Sayın Valimiz olmak üzere,Zonguldak Hayvan Hakları Derneğindeki tüm gönüllüler,mesai arkadaşım Vet.Hek.Verda Köktürk ve tüm İl Özel İdaresi adına alıyorum umarım çok daha başarılı çalışmalara birlikte imza atariz dedi.