“Ben ne dersem o olur” diyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan kaçak binaları yıkmıyor, ruhsatsız  inşaatlara da yol veriyor

KAÇAKİSTAN!

Zonguldak kaçak inşaat cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Göreve geldiği günden beri yerel basınında defalarca çıkan kaçak ve ruhsatsız inşaatlar ile İlgili haberlere kulaklarını tıkayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan özellikle yandaş ve kendisine yakın isimlere yol veriyor.

MEDYA ÖNÜNDE ASLAN KESİLİYOR 

Şehrin her köşe başında bir kaçak inşaat ya da binalara çıkma yapılırken, yaşanan İmar kirliliğine Kent konseyi, Şehir plancıları, mimarlar odası sessiz kalıyor. Seçim döneminde verdiği vaatler yüzünden yandaş ve partililerin yaptığı kaçak yapılara göz yummak zorunda kalan Selim Alan, medya önünde ise adeta aslan kesiliyor. Kentin göbeğinde imara aykırı yapılan çıkmalar, balkonlar ve çatı katı inşaatları tüm hızıyla devam ederken görevini yapmak için İhbarları değerlendiren zabıta, başkanın bir telefonuyla geri dönmek zorunda kalıyor.

SEÇİM DİYETİ Mİ?
Halkın Sesi’nin isim isim adres adres fotoğraflayarak haber yaptığı kaçak ve ruhsatsız yapılar hakkında işlem yapmayan Selim Alan, kent insanını yavaş yavaş beton yığınına hapsediyor.  Son olarak seçim döneminde özel toplantılarını yaptığı, seçim sonrası ise sık sık davet verdiği TTK Memurlar Lokali’ne yapılan kaçak inşaattı ihbar edilmesine rağmen mühürlemeyen Selim Alan’a esnaftan tepki yağıyor. SİT alanı içinde kalan kaçak inşaat, Memurlar Lokali sahibi Sami Aydın’a seçim döneminde verdiği desteğe karşılık bir diyet olarak yorumlanıyor. Öte yandan Merkezi Karabük’te bulunan koruma kurulu ve Milli Emlak Müdürlüğü şu ana kadar SİT alanı içindeki kaçak inşaatla ilgili herhangi bir işlem yapmadı.