Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bu bahar döneminde önemli etkinliklerde kadınları bir araya getirecek.
2015 yılında kurulan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kadınlara yönelik etkinliklerine bu bahar döneminde de devam ediyor. Merkez hemen her hafta kadınları farklı bir etkinlikle bir araya getiriyor.
Kadının konuşulması gereken bir sorun değil varlığıyla toplumun her kesimine ilham veren özellikleriyle var olduğunun bilincinde olduklarını belirten merkez müdürü Öğrt. Gör. Selvinaz Aydın “Kadın toplumumuzda yalnızca sorunlarıyla gündeme gelmeye başladı. Bir kadın olarak bu durumdan oldukça rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Evet, kadınlarımız maalesef toplumda şiddete en çok maruz kalan kesimdir. Bu sorununun farkındayız ve sorunu ortadan kaldırmak için atılan her adımın takipçisi olduğumuzu, merkez olarak da bu konuyla ilgili her türlü çalışmada yer alacağımızı belirtiyoruz. Fakat biz kadına yönelik şiddetin engellenmesi için farklı bir yol izlemeye karar verdik. Kadınlarımızın şiddetten korkarak korunmaları yerine, şiddeti sevgiyle ve iyi bir şekilde eğitecekleri mutlu çocuklarla yeneceklerini düşünüyoruz. Bu nedenle merkezimizde çeşitli seminer, konferans, panel gibi etkinlikler düzenleyerek kadınlarımızı bir araya getiriyoruz” dedi.
Kadınların güçlerinin farkında olmaları için onları başarılı kadınlarla buluşturan merkez; bazen bir doktor, bazen bir yazar bazen de hayata sıfırdan başlayıp zirvelere yükselen kadınları misafir ediyor. Merkez, bu bahar döneminde Alev Erkilet, Havva Sula, Zeynep Karahan Uslu, Ayla Kerimoğlu gibi alanlarında başarılı olan isimlerle etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor. Etkinlikler yalnızca Bülent Ecevit Üniversitesi’ne değil Zonguldak’taki tüm halka özellikle de kadınlara yönelik olarak hazırlandı.
“KADINLAR TOPLUMUN AYNASIDIR”
Merkezin etkinlikleriyle ilgili konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Üniversite olarak kadınlarla ilgili yapılan her çalışmaya destek vermekteyiz. Kadının toplumun temel taşı olduğunu, sağlıklı nesillerin ancak iyi eğitilmiş, mutlu kadınlarla gerçekleşeceğinin bilincindeyiz. Üniversitemizde kadın öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve çalışanlarımızın rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen her imkânı sunmaktayız. Kadın toplumun aynasıdır. Bu nedenle; ülkemizde kadınların yalnızca sorunlarının değil başarılarının da konuşulmasını istiyoruz. Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Üniversitemizde ve Zonguldak’ta kadına yönelik çalışmaların merkezi haline gelmiş durumda. Özellikle 2015 yılında kadın konusunda gerçekleştirdiğimiz paneller, konferanslar ve söyleşiler çok verimli geçti. Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bu çalışmaları hem düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor hem de çalışma kapsamını genişleterek daha nitelikli çalışmalar yapıyor. Bu yılda önemli etkinlikler gerçekleştirecek olan merkez, Zonguldak’taki kadın çalışmalarına da emsal oluşturuyor. Merkezin bahar dönemindeki çalışmalarında başarılar diliyorum ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.