8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Valilik önünde açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır:

 “KADININ KARARI ‘HAYIR’”

Zonguldak CHP Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında dün Valilik Önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, kadınlar anayasa değişikliğinde ‘hayır’ diyeceğini belirterek, “Terör, şiddet ve işsizlik gibi sorunlarla dolu Türkiye gündemine, hiç yeri yokken saray saltanatına ve tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişikliği paketi dayatılmaktadır. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanı Sistemi adı altında gerçek bir rejim değişikliğine gidilmektedir. Bilinsin ki; kadının kararı ‘hayır’” dedi.

“DAHA BÜYÜK TEHLİKELER İLE YÜZ YÜZEYİZ”

8 Martta kadınlar, ‘hayır’da seslerini yükselteceklerini ifade eden Kır,  “16 Nisan’da kadınlar güçlerini birleştirecek. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yıl dönümü ama kadına şiddetin, adaletsizliğin gölgesinde kutlanmayan bir gün olarak bir kez daha anıyoruz. Bugün kadınların cinsiyetten kaynaklı her türlü ayrımcılığa şiddete ve ayrımcılığa karşı başkaldırdıkları bir gündür. Ne yazık ki 2017 Türkiye’sinde biz kadınların geldiği nokta hiç iç açıcı değildir. Ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda hala eşitlik mücadelesi veren biz kadınlar,  daha büyük tehlikeler ile yüz yüzeyiz. Emeğimizin, özgürlüklerimizin bugüne kadar kazanılmış haklarımızın üzerinde laik, demokratik Cumhuriyetimiz tehdit altındadır. Terör, şiddet ve işsizlik gibi sorunlarla dolu Türkiye gündemine, hiç yeri yokken saray saltanatına ve tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişikliği paketi dayatılmaktadır. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanı Sistemi adı altında gerçek bir rejim değişikliğine gidilmektedir. Bilinsin ki; kadının kararı ‘hayır’” şeklinde konuştu. 

Aycan KARADAĞ