Sol Parti Zonguldak Kadın Kurulu Sözcüsü Elçin Kınay, "Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi dahil hiçbir kazanımlarını sizlere yedirmeyecek! İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve uygulanmasını istiyoruz!" dedi. 
Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Kınay, "Sizlerin yaratmak istediğiniz gerici, erkek egemen toplumunuzda da hiçbir zaman kadına ve kadının adına yer olmadığını biliyor ve daha da keskinleşiyoruz ve haklarımızı sizlere bırakmıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna yapılan saldırının da sadece kadınlara yönelik bir saldırı değildir. Türkiye’nin demokratik ve bir hukuk devleti olmasının önüne engellerin konulmaya çalışıldığının farkındayız.
Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi dahil hiçbir kazanımlarını sizlere yedirmeyecek! İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve uygulanmasını istiyoruz! 
Kadın düşmanı, hukuk düşmanı bu gerici karanlığa karşı özgür ve korkusuz bir yaşam için mücadelemizi sürdürüyoruz!" ifadesini kullandı. 

Kınay'ın açıklaması şöyle:
"Gün geçtikçe kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığına ne yazık ki şahit olmaktayız. Bu artışa rağmen kadına yönelik şiddetin suç sayılmasını ve gerekli cezaların verilmesini sağlamasıyla kadının yaşam hakkını koruma altına alan İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna gerici, kadın düşmanı bir kesim tarafından “aile yapısını bozduğu” yönünde bir saldırının oluştuğunu ve kaldırılmasına yönelik isteklerin arttığını görmekteyiz. Aile yapısının korunmasının şiddet sayesinde sağlanacağını düşünmüyoruz. Size göre “düzgün aile yapısı”na sahip ailelerde kadınlar ve çocuklar şiddet görüyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyorlar. İstanbul Sözleşmesi, Mart 2019 itibariyle 46 ülke ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilirken; kabul eden yönetimlere şiddetle mücadele görevi yüklemiştir ve devlet politikası haline getirilmesini gerekli kılmıştır. İstanbul Sözleşmesi’ne rağmen şiddet oranındaki, kadın cinayetlerindeki artış ve bu suçlar karşısında verilen hukuki cezalar bize zaten İstanbul Sözleşmesi’nin “sözde” kalan bir sözleşme olduğunu gösteriyor. Sözde bıraktıkları bir sözleşmenin varlığından bile rahatsız olanlar “USULÜNE GÖRE” bizlerden uzaklaşabilirler. Yeniden yaratmak istediğiniz erkek egemen toplumun hep karşısındaydık hep de karşısında duracağız. Çünkü karşınızda duran kadınların pek çoğu haklarının sözleşmelerle ve kanunlarla korunmasına rağmen yıllardır aile içinde, iş hayatında, sosyal hayatta şiddetin bin bir türlüsüne maruz kalmak zorunda bırakıldılar. Sizlerin yaratmak istediğiniz gerici, erkek egemen toplumunuzda da hiçbir zaman kadına ve kadının adına yer olmadığını biliyor ve daha da keskinleşiyoruz ve haklarımızı sizlere bırakmıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna yapılan saldırının da sadece kadınlara yönelik bir saldırı değildir. Türkiye’nin demokratik ve bir hukuk devleti olmasının önüne engellerin konulmaya çalışıldığının farkındayız.
Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi dahil hiçbir kazanımlarını sizlere yedirmeyecek! İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve uygulanmasını istiyoruz! 
Kadın düşmanı, hukuk düşmanı bu gerici karanlığa karşı özgür ve korkusuz bir yaşam için mücadelemizi sürdürüyoruz! 
#İstanbulSözleşmesiYaşatır
#İstanbulSözleşmesindenVazgeçmiyoruz
 
Sokağa çıktığımızda cesur değil “ÖZGÜR VE KORKUSUZ” olmak istiyoruz." (Haber Merkezi)