Zonguldak'ta başarılı gemi maketi sanatçısı Kadri Dilmen, Arjantin'de kazandığı dünya ikinciliği belgesini teslim alarak hemşehrilerini bir kez daha gururlandırdı.

Profesyonel olarak 40 yıldır evinde açtığı atölyede onlarca gemi maketiyle el hünerini tüm dünyaya duyuran Kadri usta, bir süre önce Arjantin'de düzenlenen yarışmada 14 pare top atan Berlin kalyonu isimli maket gemisi dünya ikincisi seçildi.


Kazandığı başarı belgesinin eline yeni ulaştığını belirten Kadri Dilmen, "Eserlerimin en muhteşemi olan RC kontrolle gerçek barut kullanılarak topları patlayan kalyonum Arjantin'de dünya ikincisi olmuştu. Belgesi elime ulaştı. Çok mutluyum. Daha nice başarılar kazanacağım" ifadesini kullandı. 

Dilmen, Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, "Yıllardır onlarca maket gemi yapıyorum. Evimin bir bölümünü bu sanata ayırdım. Çocuklarıma da bunu öğrettim. Beraber nice maketler yaparak ülkemi başarıyla temsil etmeye çalışıyorum. Başarı kazanmış olduğum Berlin Kalyonu, hakiki barut kullanılarak yaptığım düzenekle 14 pare top atışı yapabiliyor. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden izin aldık. Bildiğiniz 14 pare top atışı yapabilen bir sanat harikası. Daha şu an elimizde yapmakta olduğumuz meşhur gemi çalışmalarımız var. Bu mesleği, çocuklarıma ve torunlarıma da aşılayarak, ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim" şeklinde konuştu. 

(Abdullah Karabacak)