Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası“ nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Koç Holding katkılarıyla 25 ve 26 Kasım tarihlerinde iki ayrı etkinlik yapacak.
Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay yaptığı açıklamada ilk etkinliğin 25 Kasım Çarşamba günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini, saat 14.30 başlayacak seminer süresi içinde iki ayrı sunum ile “Kadında sosyal güvencenin önemi“ ve “Toplumsal cinsiyet eşitliği “ konularının işleneceğini vurguladı. İlk sunumda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Çiğdem Acar, Şef Emine Ercan, VHKİ Personelleri Nevin Abanoz ve Gülay Genç, “Kadında Sosyal Güvencenin Önemi” ni anlatacaklar. KOÇ Holding adına Türkiye Aile Planlaması Vakfı Eğitimcisi Serra Cankur, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “ konularında sunum yapacak.
KAGİK Başkanı Nurcan Abay programın ikinci gününde Bülent Ecevit Üniversitesi’nde de gerçekleştirileceğini belirtti. Abay, “Rektörümüzün katkıları neticesinde KOÇ Holding adına TAP Vakfı eğitimcisi Sayın Cankur aynı sunumunu bir gün sonra 26 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Arif Amirov toplantı salonunda tekrarlayacaktır. Sivil Toplum Örgütlerinin kadın üye ve yöneticileri başta olmak üzere kadına yönelik şiddete karşı olan Zonguldaklıları etkinliğimize davet ediyorum“ şeklinde konuştu.