Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci yazılı bir basın açıklaması yaparak gündemdeki Gazi Okulu sorununa değindi.

Eğitimden anlamayan ve birilerine makam sahibi yapmak için bir fırsat yaratıldığını söyleyen Kahveci, “Bu tarihi hatadan bir an önce vazgeçilmeli ve okul eski konumuna getirilmelidir” dedi.

Kahveci açıklamasında şunları söyledi:

“Gazi Ortaokulu çok eski zamandan beri bu bölgede ortaokul olarak hizmet etmiştir. Her Zonguldaklı Gazi Ortaokulunu nerededir sorulduğunda hemen yerini gösterir. Kısacası Gazi Ortaokulu Zonguldak ile özdeş bir okul olmuştur. Simgeleşmiş bir okul görünümü kazanmış olup halkımız tarafından da taktir kazanmıştır. Okulumuz daha sonra Gazi İlköğretim Okulu olarak hizmet vermiş sayılı insanlar yetiştirerek bu vatanın her köşesinde görev yapmaktadırlar. Yıllar sonra depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmaları başlamış bu okula kasıtlı olarak geriye bıraktırılmıştır. Öğrenci sayılarının azlığı bahanesiyle (okula sahip çıkılmadığından)  yaklaşık 5 yıl çöpe atılmış.

Gecen yıl bu okulun yeniden yıkılmasına karar verilmiş olup öğrenciler ve öğretmenlerin Mithat Paşa İlkokuluna nakli yapılmıştır. Öğretmenler ve öğrenciler okullarının bir an önce yapılıp dört gözle yeni okullarına taşınmalarını düşünürlerken yeniden bu kez de okulun Gazi Orta Okulunun olmayacağı ve bazı okulların birleştirileceği gündeme düşmektedir. Konu ile ilgili olarak yetkili makamlara gittiğimizde kendileri ile görüşme fırsatlarımız olmadı ancak edindiğimiz intiba konunun eğitimden anlamayan ve birilerine makam sahibi yapmak için bir fırsat yaratıldığı kanısındayız. Halbuki bu okul Gazi Ortaokulu olarak yerini almış ve yerel halkımızla da bütünleşmiştir. Böyle bir durumdayken adının değiştirilmesi başta Atatürk’e büyük bir art niyettir. Gazi ismini Mustafa Kemal Atatürk’ten almaktadır. Dolayısıyla Atatürk düşmanlığı anlamı da ortaya çıkacaktır. Bu tarihi hatadan bir an önce vazgeçilmeli ve eski konumuna getirilmelidir. Böylece Yayla Ortaokulunun ve diğerlerin (site) ortaokullarının yükü hafifleyecektir. Akıl ve mantık böyle diyor. Gazi Ortaokulu velilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine mağduriyet yaratılamaz. Anlaşılan o ki bu okulun isminin değiştirilerek tarikat ve cemaatlere yakın dini okul kurmaları da bu senaryonun içinde de olabilir. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Zonguldak kamuoyu buna müsaade etmeyecektir. Konunun takipçisi olacağımızı bildirir saygı ile sunarız. “ (Haber merkezi)