Eğitim İş Zonguldak Şube başkanı Metin Kahveci sendika merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak kamu görevlilerinin KHK ile ihraçlarını eleştirdi.

Kahveci açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

07.02.2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı KHK ile 2585’i Milli Eğitim Bakanlığı, 330’u Yükseköğretim kurumları olmak üzere toplamda 4464 kamu görevlisi ihraç edilmiştir.

Sorgusuz sualsiz, gerekçesiz, evrensel hukuk ilkeleri çiğnenerek yine bir yargısız infaz örneği yaşanmış, FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayan, tek suçu iktidar yandaşı olmamak olan kamu görevlileri tasfiye edilmiştir. Sendikamız üyesi  üniversite  personellerimizden olan 21 kamu emekçisi de bu KHK ile haksız olarak ihraç edilmiştir.

Kanunsuzluk ve baskıcılık, demokratik kitleler üzerinde adeta kıyım yapmaktadır.  FETÖ bahanesiyle girişilen tasfiye sürecinde yıllarca beraberce hüküm süren  ve faaliyet  gösterenlerin gerçek failleri, asıl işbirlikçileri ellerini sallayarak dolaşmakta, işlerini güzelce sürdürmekteyken, aydın, laik ve demokrat kitleler hedef seçilmektedir. Bu durum bütün çalışanlarda endişe ve korkuya neden olmaktadır. Sorgusuz ve sualsiz ihraçların olması adeta mahkeme dahi görmemesi bu kez yargısız infazlar yaratmaktadır. Hukuk devletinde mahkemelerin kullanılmaması ayrı bir tartışmayı da beraberinde getirecektir. Hukuk devletinde mahkemeler mutlaka çalıştırılmalıdır. Mahkemeler suçlu ve suçsuzu ayırt edebilecek bir kabiliyettedir.

Gece yarısı karanlıklarında hazırlanan listeler aydınlık Türkiye sabahını engelleyemeyecektir.  Eğitim emekçileri, laik, demokratik cumhuriyeti savunmak için  demokratik  mücadeleye  devam edecektir.

FETÖ bahanesiyle yaşanan olumsuzlukların  kurunun yanında yaşın yanması kıyıma sessiz kalınamaz. Tüm demokratik kitle örgütlerinin de artık gelinen bu noktada omuz omuza mücadele etmekten başka kurtuluşu kalmamıştır.  Tüm üyelerimiz ile laik cumhuriyete inanan kamu emekçilerinin yanındayız ve haksızlığa uğrayan kamu çalışanlarının yanındayız, her platformda desteğimizi sunacağız.  

Yetti artık hukuksuzluğunuz!