Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci sendika bürosundan yazılı bir açıklama yaparak Türk Toraks derneğine teşekkür ettiklerini belirtti. Kahveci basın açıklamasında şunları söyledi:

Türk Toraks Derneği kuruluşundan bu zamana kadar akciğer sağlığını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Daha sağlıklı bir gençlik ve akciğer hastalıklarına karşı vatandaşları daha duyarlı hale getirmek için çalışmaktadır. Bu nedenle derneğin çalışmasını göstermek ve öğrencilere hastalıkla ilgili kitaplar göndererek bilgilendirme çalışması yapılmaktadır. 2014 yılından itibaren her yılbaşlarında öğrencilere kitap armağan etme geleneğini sürdürmektedir. Türkiye genelinde yaklaşık 100 okula yılbaşı armağanı olarak hikaye kitabı ve akciyer hastalığı ile ilgili kitaplar hediye etmektedir. Bu kez de şanslı okullardan Mimar Sinan Ortaokulu ve İlkokulu olarak bize yansımıştır. Türk Toraks Derneğine  Yapı Kredi Yayınlarının katkıları, Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği ve Eğitim İş Ankara şubeleri katkı sunmaktadır. Okulumuza gönderilen hikaye kitapları seviyesine uygun öğrencilerimize dağıtılarak yılbaşı sevinci öğrencilerimize yaşatılmıştır. Bu amaçla kültür hizmetinde bulunan  çağdaş, aydınlık nesillerin yetişmesine katkı sunmaya çalışan bu derneklere, Ankara Eğitim İş Şubelerine  ve Türk Toraks Derneğine   Zonguldak Eğitim İş olarak bizlerde şükranlarımızı sunuyor ve çalışmalarında  her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmekteyiz.

 

TERÖR BU KEZ YAŞAM MERKEZİNİ VURMUŞTUR

 

2016 Yılı ülkemizde tam bir karanlık yıl olmuş ve onu defederken, insanların gelecek yeni yıl ümit beklentilerinin ortamı eğlencesinde olması terörün vahşetliğinin yanında düşündürücüdür. Bu eylem yaşam tarzını hedef aldığı gibi 2017 yılının terör yılı olacağını ima etme acısından da önemlidir. Bu vahşet dışarıdaki her hangi sokağı yada caddeyi değil, direk bir eğlence merkezini hedef alması açısından da yaşam tarzlarına bir kasıt olduğu gibi bir de mesajdır. Yılbaşı kutlamalarını bir günah gibi sayan bu radikal din istismarcıların yaptığı yönünde açıklamaların gelmesi amaçlarının bu yaşam tarzına büyük bir korku vermek ve içine kapalı bir yaşamı hedeflediklerini rahatlıkla anlayabiliriz. Eli kolu katillere bu ülkede milletçe el ele vererek ve herkes bulunduğu yerden çok ciddi istihbaratlar yapılarak bu vahşeti yenmekten başka çaremiz yoktur. Artık canımız çok yanmıştır. Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar ulusumuzun başı sağ olsun diyoruz.