Eğitim İş Zonguldak Şube başkanı Metin Kahveci şube merkezinden yazılı bir açıklama yaparak görevden alınan öğretmenler konusuna değindi. Kahveci yazılı açıklamasında şunları söyledi:

2014 yılında mevcut müdürlerimiz soykırıma uğramış,  bu soykırımdan da Remzi Karakaya nasibini almıştır. Ama üyemiz sabır ve inatla hukukun üstünlüğüne inanarak haklı ve meşru mücadelesini sürdürmüştür. Bu mücadele sonucunda haklı olduğu mahkeme kararlarıyla bir kez daha tescillenmiştir. Zonguldak Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü iken ilimizde 72 okul müdürüyle usulsüz bir biçimde görevden alınmıştır. Üyemiz Remzi Karakaya 3.kez Zonguldak İdari Mahkemesininkararlarına rağmen Zonguldak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce bir türlü görevine iade edilmemektedir. Bu süreç içerisinde yandaş sendika Eğitim Bir Sen’in kendi üyelerinin önünü açmak için mahkeme kararları hiçe sayıldığına inanmaktayız. Buradan da anlaşıldığı gibi hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku geçerli olmaktadır.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut ÖZBEK,Şube Müdürü Yakup KELEŞ’in de sebebiyet  (eski İl Şube Müdürü)  vermesiyleAtatürkçü,çağdaş,laik, bilimsel,eğitime inanan okul müdürleri görevden alınmıştır.Yerlerine yandaş sendika Eğitim Bir Sen üyeleri kariyer ve liyakat ilkelerine bakılmaksızın müdür olarak görevlendirilmişlerdir. Bu atamalar sonucunda ilimizde eğitimde başarı oranı hızla düşmüştür.  İşte bu yeni ekip Zonguldak ta eğitimi İçler acısı hale getirmiştir.Teog sınavlarında Turgut ÖZBEK Zonguldak’ a gelmeden önce ilimizde başarı oranı Türkiye’de 22. Sırada iken,  şu anda 60. sıradadır.YGS ve LYS sınavlarında da Türkiye ortalamasının altlarındadır.Eğitimi kalitesizleştirilerek kendi yandaşları eğitim kurumlarını  gerici(medrese) eğitimineçevirmişlerdir.

 Remzi Karakaya,  ilimizde eğitim projesi hazırlayarak Milli Eğitim Müdürü Turgut ÖZBEK’e 2012 yılında sunmuştur.  Bu proje beş yıllık olup, Zonguldak ta başarının artırılmasını içermektedir. Büyük emekler verilerek hazırlanan bu proje maalesef sümen altı edilmiştir. Eğer buproje uygulansaydı 2015 yılında  İlimizTEOG ta ve YGS-LYS sınavında  Türkiye de ilk 5. sıra hedeflenmekteydi. Proje uygulanmadığı için gelinen nokta maalesef içler acısıdır.İlimizde Matematik,Fizik,Kimya, Biyoloji, Fen Bilgisi, Proje (makine,robot, uzay araçları vb) Zekâ Olimpiyatları yapılacaktı. Bu projeler uygulansaydı Zonguldak emeğin başkentinden başka eğitimin de başkenti olacaktı. Bu Projenin uygulanmamasının nedeni acaba   Fethullah GÜLEN   okullarının düzenlediği olimpiyatları mıydı diye de soruyoruz?

Mahkeme kararlarını uygulamayarak Üyemiz Remzi Karakaya’nın mağduriyetine sebebiyet verenler yine hukuk karşısında hukukun üstünlüğünde hesap vereceklerdir. Bu nedenle Sayın İlimiz Valisi Ali KABAN’dan Zonguldak İdare Mahkemesinin vermiş olduğu üç (3) defa göreve iade kararlarının bir an evvel uygulanmasını talep etmekteyiz. Bu talebimiz aynı zamanda yaklaşık 72 müdürün usulsüzce görevden alınarak yeniden görevlerine iade edilmesini içermektedir.  Eğitim İş Zonguldak Şubesi olarak konunun takipçisi olacağız.