ZOKEV Mütevelli Heyeti, genel kurulun ardından toplanarak yeni yönetimi oluşturdu. Başkanlığa yeniden Zafer Kalafat seçildi.

 

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı 12. Olağan Genel Kurulunda yeni seçilen üyelerle yeniden oluşturulan Mütevelli Heyeti yaptığı ilk toplantıda, Kürşat Coşgun’u Mütevelli Heyet Başkanlığı’na seçerken 7 kişilik yönetim kurulu da belirledi. Yönetim kurulu daha sonra arasında yaptığı görev dağılımında, başkanlığa yeniden Zafer Kalafat’ı getirdi. Buna göre ZOKEV yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, Başkan Yardımcısı Ece BAKİOĞLU, Sayman Üye Yunus Aykut Kırbıyık, Yazman Üye Ahmet Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri ise, Alaeddin Kara, Engin Çöl ve Üzeyir Karahasanoğlu.

 

YALNIZCA BİZLERİN DEĞİL, TÜM ÜLKENİN ZONGULDAK’A BORCU VAR

ZOKEV’den yapılan açıklamada, “Yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde oluşturacağı çalışma programı kapsamında kent söyleşileri, anma programları, kitap imza günleri, proje odaklı etkinlikler, kitap basımı, sergi, gösterim, konserler ve diğer etkinlikler konusunda yapacağı görevlendirmeler, kamuoyu ile ayrıca paylaşacaktır” denildi. ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat ise yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarım ikinci kez beni başkanlığa layık buldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz önümüzdeki dönemde de Zonguldak’ın aydınlık yüzü olan ZOKEV’e yakışır etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. Kentin kültürel gelişimine hizmet ederken,  ülkenin laik, sosyal bir hukuk devleti olması için de var gücümüzle çalışacağız. Emekle yoğrulmuş Zonguldak’ta, kentlilik bilincinin gelişmesi için çalışmalarımız sürecek. Yalnızca bizlerin değil, tüm ülkenin Zonguldak’a borcu var. Bizler bulduğumuz her fırsatta bunu anımsatmaya devam edeceğiz. İçinde Zonguldak sevgisi taşıyan herkesi birlikte çalışmaya çağırıyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.