Tüketici hakları derneği başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir basın açıklaması yaptı ve yöneticileri eleştirdi. Topaloğlu açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:
2016 Yılı Tüketiciler açısından Zor bir yıl olmuştur. Üst Üste gelen Zamlar Tüketicilerin Satın alma gücünü azaltmıştır. Denetimlerdeki eksiklikler yüzünden Tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşması zorlaşmış Tüketicilerin sağlık ve güvenliği tehlikeye girmiştir.

Yasal boşluklar nedeniyle Tüketicilerin haklarını tam olarak almaları mümkün olmamaktadır. Mevzuat sıkıntıları nedeniyle özellikle bankalar, GSM operatörleri,ve internet üzerinden yapılan işlemlerde Tüketiciler büyük mağduriyetler yaşmaktadırlar.

Özelikle internet üzerinden yapılan satışlar Tüketicileri mağdur etmekte Tüketici Hakem Heyetleri Bu konuda karar verse bile karşı tarafta muhatap bulunmamakta Heyet kararları uygulanamamaktadır. Bu konuda kesinlikle yasal düzenleme yapılmalıdır.

Abonelik sözleşmeleri daha kısa ve tüketicilerin anlayabileceği şekilde yeniden ve Tüketici lehine düzenlenmelidir.

2016 Yılı İlimizde  zor bir yıl olmuştur. Enflasyonun  yüksek olduğu illerin başında gelmektedir. Yaş meyve ve sebze fiyatları çok yüksek olup özellikle Tüketicilerin pazarda seçme hakkı  elinden alınmıştır.  Bu konuda yetkililer gerekli önlemleri almalıdır.

Sokakların araçlar  ve bazı esnaflar tarafından işgal edilmesi engellenmelidir.

2016 yılında Derneğimize yapılan başvuru sayısı yaklaşık olarak 1500 civarındadır bu başvuruların yarısı derneğimizin çabaları ile Hakem heyetlerine başvuru olmaksızın çözülmekte diğer başvurular hakem heyetlerine yönlendirilerek çözüme kavuşturulmaktadır. Gerek derneğimize yapılan başvurular Gerekse de Hakem heyetlerine yapılan başvurular %90 Tüketicinin lehine çözüm bulmaktadır. 2016 yılında yaklaşık olarak hakem heyetine 6000-7000 başvuru yapılmıştır. Bu konuda kesin rakamlar önümüzdeki günlerde ortaya konacaktır.
Yapılan şikayetler yine başı bankalar çekmekte sırasıyla internet üzerinde yapılan satışlar,GSM operatörleri , İnternet şikayetleri ,Ayakkabı şikayetleri, Devre mülk şikayetleri, cep telefonu şikayetleri ve kapıdan satışlardan oluşmaktadır.

Dernek olarak dün olduğu gibi güç olanaklarla bağımsız duruşumuzla tüketicilerin yanında olacağız. Tüketicilerimizi derneğimizi desteklemeye ve sahip çıkmaya davet ediyoruz.