Zonguldak’ta yayın yapan bir televizyon kuruluşunun internet sitesinde, 11 Ocak Perşembe günü, “Bu ne yaman çelişki başkan efendi” başlığıyla yayınlanan haber nedeniyle Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında şunları dile getirdi:

Belli çevrelerin tetikçiliğini yaptığı tüm Çaycuma tarafından bilinen bir şahsın, insani nezaketten tümüyle uzak şekilde kaleme aldığı hezeyanlardan oluşan haber, tümüyle bir maksada yöneliktir. Ortaya atılan iddiaların ciddiye alınacak hiçbir yanı olmamakla birlikte, aşağıdaki bilgilerin kamuoyuna açıklanması zorunlu görülmüştür.

 

1.       Başkanlığımız tarafından makama ağır hakaret içeren yazı ve yorum yayınlayanlar dışında, hiçbir gazeteci hakkında hukuki yola başvurulmamıştır.

2.       Kendisi gazeteci olmayan, ancak belli çevrelerin gücüne yaslanarak sosyal medya üzerinden belediyemizle ilgili düzeysiz paylaşımlarda bulunan şahısla ilgili kimi başvurularımızın olduğu doğrudur.

3.       Bu başvurularla ilgili herhangi bir mahkeme masrafı ödenmemiştir. Üstelik açtığımız bir davada, mahkeme, şahsın, Facebook adresine erişimin engellenmesi talebini kabul etmiş, ancak karar teknik nedenlerle uygulanamamıştır.

4.       Başkanlık görevim sırasında, tarihinin en büyük istihdam kapasitesine erişen Çaycuma Belediyesinde işinden, aşından edilen hiçbir arkadaşım yoktur, olamaz da. 2017 yılında işten ayrılan 19 kişinin 15’i kendi isteğiyle ayrılmış bulunmaktadır. 1 kişi devamsızlık, 1 kişi sağlık, 1 kişi görevi suiistimal,  1 kişi de hukuki gerekçelerle işten ayrılmıştır.

5.       Hiçbir bilgiye dayanmadan dile getirilen iddialar, tümüyle “Çamur at, izi kalsın” yönteminin ürünüdür.

6.       Bozuk bir Türkçe ile kaleme alınan ve art niyeti her satırında sırıtan bir paylaşımı, hiçbir araştırma gereği duymadan kullanan bir yayın organının, basın meslek ilkeleriyle ne kadar bağdaştığını kamuoyunun takdirine bırakıyor, saygılar sunuyorum.