Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İşadamı Zeki Yurtbay’ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “İlçemizin önemli bir değeri ‘Çaycumalılık’ bilincinin yapıtaşı olan değerli büyüğümün adı eserleriyle birlikte yaşayacaktır” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı İşadamı Zeki Yurtbay’ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Çaycuma’nın çok değerli şahsiyeti, başarılarıyla hepimize örnek olmuş,değerli büyüğüm Zeki Yurtbay’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Rahmetli Zeki Yurtbay, çok küçük yaşlarda başladığı ticari hayatta büyük başarılara imza attı. Babasının tesadüfen başladığı tuğla imalatı işini her türlü zorluğa göğüs gererek büyüttü veailesinin ismini, Türk inşaat sektörünün devlerinin arasına yazdırdı. Yurtbay şirketler grubu bugün, tuğladan yapı kimyasallarına, seramik üretiminden yem fabrikasına kadar pek çok alanda yatırım yapıp binlerce insana istihdam sağlayacak bir noktaya ulaştıysa, bunun başaktörü rahmetli Zeki Yurtbay’dı. Hayatı boyunca hep çalıştı, çalışmak ve üretmekten başka da bir şey bilmedi” dedi.

 

DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNDEN HER ZAMAN İSTİFADE ETTİĞİM BİR BÜYÜĞÜMDÜ

Kantarcı açıklamasını, “Çaycuma’dan yola çıkıp dünya genelinde 56 ülkeye ürün pazarlayarak adını duyuran rahmetli Zeki Yurtbay her alanda desteğini gördüğüm, değerli görüşlerindenher zamanistifade ettiğim bir büyüğümdü. Türk sanayisinde, sözcüğün tam anlamıyla sıfırdan yola çıkıp geldiği her yere tırnaklarıyla kazıyarak ulaşan bir ekolün ilçemizdeki temsilcilerinden biri de olan rahmetli Yurtbay, ülkenin her yerinde yatırımları olmasına karşın çok sevdiği Çaycuma’da yaşamayı tercih etti. 70 yıldır yaptığı çalışmalarla büyük iş sahaları oluşturdu, fabrikalar kurarakülke ekonomisine büyük katkı sundu.  İlçemizin önemli bir değeri ‘Çaycumalılık’ bilincinin yapıtaşı olan değerli büyüğümün adı eserleriyle birlikte yaşayacaktır. 26 Eylül Cumartesi günü Şehit Kerim Keçeci Pazaryeri’nde düzenlenecek bir törenle uğurlayacağımız Zeki Yurtbay’aAllah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm Çaycuma halkına baş sağlığı diliyorum. Acımız gerçekten çok büyük” diyerek tamamladı.