Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı cumartesi günü Zonguldak’a gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a tepki gösterdi. Kurum’un AKP’liler dışında hiçbir belediye başkanı  ile temas etmemesini eleştiren Kantarcı, “Sayın Bakan yalnızca AKP’lilerin bakanı mı?” sorusunu da yöneltti. 


Belediye Başkanı Bülent Kantarcı cumartesi günü Zonguldak’a gelerek bir dizi temasta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a partizanca davranışlarından dolayı tepki gösterdi.  Kantarcı yaptığı açıklamada, “18 Mayıs Cumartesi günü, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devletin, kendisine, milletin parasıyla tahsis ettiği özel uçakla Çaycuma Havalimanı’na indi. Oradan geçtiği Zonguldak il merkezinde sadece AKP il, ilçe yöneticileri ve AKP’li belediye başkanları ile görüştükten sonra, milletin parasıyla havalanan özel uçağına binerek kentimizden ayrıldı. İndiği havaalanı ve güzergâhı üzerinde bulunan ilçe, belde merkezlerine 5-10 dakikasını ayırıp nezaketen de olsa ziyaret etmek, Sayın Bakanın aklına gelmedi. Zonguldak’ın gelecek projeksiyonunda büyük yer tutan Filyos Vadisi’nin tam kalbinde bulunan ve başarılı belediyecilik uygulamaları herkes tarafından takdir edilen Çaycuma’ya, Twitter hesabından gönderdiğim mesajla bizzat davet ettiğim halde uğramayı düşünmedi” dedi. 


ZONGULDAK NÜFUSUNUN YARISINI OLUŞTURAN MUHALEFET BELEDİYELERİNİN DIŞLANMASI NORMAL Mİ?

Açıklamasına “Hadi bunlara danışmaların yaptığı bir bir programlama hatası diyelim” diyerek devam eden Kantarcı, “Zonguldak’ta bulunan 25 belediyenin12’si, yani yarısı AKP’li olmayan belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Zonguldak nüfusunun çoğunluğunu da temsil eden bu belediyelerin Sayın Bakan’ın Zonguldak ziyaretine davet edilmemesine ne diyeceğiz? Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu zamana kadar oluşturduğu geleneklere göre normal bir durum mu? Normal değilse, örneğin basında neden en küçük bir serzeniş dile getirilmiyor? Bu devleti aşındırıp devlet-millet ilişkisini zedeleyen partizanca davranışlar artık herkesçe normal mi karşılanıyor? Normal karşılanıyorsa adalet duygusunu hepten yitirdik demektir ki, buna da halk diliyle ancak ‘Ört ki ölem’ denir. Başta devlet yetkililerimiz olmak üzere programı düzenleyen herkese soruyorum, Sayın Bakan yalnızca AKP’lilerin bakanı mı?” şeklinde ifadeler de kullandı. 


İMAR BARIŞI REZALETİNDEN SONRA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ NASIL YAPACAKSINIZ

Açıklamasının son bölümünde Bakan Kurum’a seslenen Kantarcı, sözlerini, “Sayın Bakan ‘Zonguldak’ta kentsel dönüşüm yapacağız’ demiş. ‘İmar barışı’ denen rezaletle kentlerin ölüm fermanını imzalayan bir kabine üyesinin bu sözüne ancak gülünür. Sayın Bakan, çıkardığınız ‘İmar Barışı’ adındaki ucubeyle milyarlarca lirayı halkın cebinden söküp aldınız. Sormak istiyorum: Vatandaşa ‘Çürük de, kanunsuz da olsa, senin yerine artık kimse dokunamaz’ duygusunu vererek uygulamaya koyduğunuz, adı ‘Barış’ olan bu rezalet tüm kokuşmuşluğuyla ortadayken kentsel dönüşümü nasıl yapacaksınız?  Siz ayrıca ‘İnşaat Mühendisi’ unvanını da taşıyorsunuz. Mezun olurken ettiğiniz yemini ne çabuk unuttunuz? Sayın Bakanım anımsatmak isterim ki, bu makamlara gelinir gidilir.

Halkımızın özlü deyimiyle, korkunun ecele de faydası yoktur. Mühendislik yemini etmiş, teknik birikime sahip bir meslektaşım olarak biraz dik durun lütfen, mesleğimizin itibarını siyasi ikbaliniz uğruna harcamayın. Yarın pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur. Lütfen Sayın Bakanım, milletin emaneti olan o makamları siyasi kamplaşmanın bir aracı haline getirmeyin. Kucaklayıcı tavırlarla ülkemizin yarınlara daha emin adımlarla yürümesine hizmet edin. Bir devlet adamından beklentimiz budur” diyerek tamamladı.