Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yazar ve yöneticileri tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin yanında olduklarını bildirdi

 

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonla yazar ve yöneticileri tutuklanan Cumhuriyet gazetesine bir destek de, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’dan geldi. Belediye basın bürosundan verilen habere göre  Kantarcı, “Türk basının en saygın ismi ve gazetecilikte bir ekol olan Cumhuriyet gazetesine yapılan baskılar kabul edilemez. Düne kadar ‘Halkın değerlerine küfür eden, dinsiz gazete’ diye yaftalanmaya çalışılan bir basın organının, bugün, İslamcı bir terör örgütü çizgisinde yayım yaptığı gerekçesiyle baskılara maruz kalması, akıl ve vicdanla açıklanmaya muhtaçtır. Bu durum aynı zamanda ülkemizin dünyadaki itibarını da zedelemektedir” dedi. Gazeteye destek olmak amacıyla, abone oldukları Cumhuriyet gazetelerini, belediyenin önüne yaptıkları kitaplığa koyarak, dileyen Çaycumalınınalmasını sağladıklarını da bildiren Kantarcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

DAVA KAMU VİCDANINI DA İNCİTİYOR

“Cumhuriyetle yaşıt olan gazetenin adı, bizzat, Atatürk tarafından konuldu. Türkiye’nin en değerli bilim insanlarına, aydınlarına sayfalarını açarak, ülkenin kültürel, sosyal, demokratik gelişimine büyük hizmetler yaptı. 92 yıllık tarihi boyunca hep demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden yana oldu. Bu uğurda pek çok bedel ödedi. Server Tanilli, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Kaftancıoğlu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazarlarını teröre kurban verdi. Terörün en büyük mağdurlarından biri olan bir gazetenin, ‘Terör örgütlerinin çizgisinde yayın yaptığı’ gibi bir gerekçeyle baskılara maruz kalması kabul edilemez. Soruşturmayı sürdüren savcıların gazetecilere yönelttiği iddiaların şu ana kadar basına yansıyan bölümü, kamuoyunu, doğru bir soruşturma yapıldığı yönünde ikna etmekten uzaktır. Bu nedenle bu dava, kamu vicdanını da incitmekte, hukuka olan güveni sarsmaktadır. İfade ve basın özgürlüğüne ağır bir darbe olan baskıların durdurulmasını talep ediyor, Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma duygularımı bildiriyorum.”