Kendine hakaret eden bazı kişilerin AKP ilçe ile bazı sivil toplum örgütlerinin yönetimlerine getirilmesine tepki gösteren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medyadaki paylaşımında, “Bazı siyasi partilerde moda: Çaycuma Belediye Başkanı'na hakaret etmek ödüllendirilme nedeni... Yazık!” dedi.

 

Son zamanlarda hizmetleriyle ses getiren ve taraflı tarafsız herkesin ilgi odağına yerleşen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya karşı AKP yöneticilerinin tavrı ilginç boyutlara ulaştı. Gerek sosyal medyada, gerekse başka mecralarda Kantarcı’ya hakaret düzeyinde ithamlarda bulunmak, AKP’de, adeta statü kazanmanın bir aracına dönüştü. Bir zabıta memuru ile tartışması sırasında Kantarcı’ya galiz küfürler eden mahalle muhtarı ile sosyal medyada olmadık hakaretler yağdıran bazı isimlerin, hafta sonu yapılacak AKP ilçe kongresinde, yönetim kuruluna aday gösterilmesi, Başkan Kantarcı’nın tepkisine neden oldu. Kantarcı, sosyal medya hesabında, “Bazı siyasi partilerde moda: Çaycuma Belediye Başkanı'na hakaret etmek ödüllendirilme nedeni... Yazık!” şeklindeki paylaşımıyla göndermede bulundu.

 

ÇAY-DER ‘DE DE AYNI TARİFE

Kamuoyunda, “Sözde mukaddesatçı olan ve bulduğu her fırsatta dini mesajlar vermekten çekinmeyen bir partinin küfürbazları yönetime doldurması, siyasi ahlakının düzeyini de gösteriyor” yorumlarının yapılmasına neden olan bu durum, kısa adı Çay-Der olan Çaycumalılar Derneğinin genel kurulunda da gözlendi. Geçtiğimiz yıl, AKP Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu tarafından, Çaycuma İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Taşdemir’e kurdurulan ve yönetiminin tamamı AKP’ye yakın isimlerden oluşan derneğin ilk genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Aynı muhtarla, gazetesinde, Başkan Kantarcı’nın ismini yazmaktan imtina edip, gazeteye bastığı fotoğraflardan çıkaran bir gazetecinin yönetim kuruluna seçilmesi aynı olguyu ortaya koydu. Çaycuma’ya hizmetten daha çok siyasi amaçlarla kurulan olan ve bu yönüyle en baştan ölü doğan Çay-Der’in ilk genel kurulunda, AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın da yer almasına karşın, parmakla sayılacak kadar az kişinin katılması kulislerde alay konusu oldu.

 

AYNI TAS AYNI HAMAM

Öte yandan Çay-Der Başkanı Ramazan Taşdemir de geçtiğimiz dönemde, Kantarcı’ya sosyal medya üzerinden hakaret etmiş, daha sonra da özür dilemişti. Bunun üzerine Kantarcı davasını geri çekmiş, ancak açılan kamu davasının düşmemesi nedeniyle mahkeme sürmüş ve sonuçta mahkûm olmuştu. Kendisi yaptığından pişman olduğunu dile getiren Taşdemir’in, başkanı olduğu yönetimine, aynı suçu daha ağır biçimde işlemiş insanları getirmiş olması en hafif deyimle samimiyetsizlik olarak değerlendirildi.