Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın seçim vaatlerinden biri olan hastaneye asansörle ulaşma projesinin ihalesi yapılıyor

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, seçim beyannamesinde yer alan önemli bir vaadi daha hayata geçiriyor. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Çaycuma Devlet Hastanesi ile Abdullah Kalaycı Caddesi arasında ulaşımı sağlayacak olan eğik asansörün yapım ihalesi yapılıyor. Zemin etüdü ve şartnamesi tamamlanan işin ihalesi, 7 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’de, Çaycuma Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünde yapılacak. İhale şartnamesine göre, ihaleyi kazanan firmaya, sözleşme imzalandıktan 5 iş günü sonra işyeri teslimi yapılacak. Asansör yapımı işyeri tesliminin ardından 130 takvim günü sonra bitirilmiş olacak. Toplam 16 kişilik kapasiteye sahip asansörün taşıma mesafesi 110 metre olacak.

 

BİRÇOK FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPTIK

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Halkımıza verdiğimiz bir sözü daha tutmanın sevincini yaşıyorum. Abdullah Kalaycı Caddesi ile Çaycuma Devlet Hastanesi arasında insan nakli yapacak olan eğik asansörün ihalesini önümüzdeki hafta başında yapıyoruz. Bir yandan mülkiyet sorununu çözüp zemin etüdü yaparken, diğer yandan da mekâna en uygun çözümler sunan, kent siluetini bozmayanve aynı zamanda da en ekonomik olan çözümü sağlayan proje arayışına girdik. Bu konuda birçok fizibilite etüdü yaptık ve sonunda eğik asansörde karar kıldık. Çaycuma için en doğru, en ekonomik çözümü bulduğumuz kanaatindeyim” dedi.

 

ENGELLİLER KİMSEDEN YARDIM ALMADAN SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞEBİLECEK

Asansöre neden ihtiyaç duyulduğu konusunda da bilgiler veren Kantarcı, “Çaycuma Devlet Hastanesi kente hâkim bir tepenin üzerinde kurulu bulunuyor. Vatandaşlarımız mevcut karayolu ile bulunduğu yere göre değişmekle birlikte, ilçe merkezinden ortalama 2 kilometre yol giderek hastaneye ulaşıyor. Bu yatırım sayesinde artık hiçbir araca ihtiyaç duymadan, yürüyerek hastaneye gidip gelinebilecek. Biz hareket edebilir durumdaki her engelli vatandaşımızın, hiç kimsenin yardımı olmadan, her türlü hizmete erişebileceği bir kenti yaratmasözü verdik. Asansör bu iddiamız için de dev bir adım olacak. Engelli vatandaşlarımız, artık, hiç kimsenin yardımı olmadan sağlık hizmetine ulaşabilecek. Çok gururluyum. Bana bu gururu yaşatan çalışma arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum” dedi.