Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kendisine OHAL gerekçesiyle yurtdışına çıkış izni vermeyen İçişleri Bakanlığının, kimi belediyelere izin vermesini “Adalet…” sözleriyle eleştirdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, kendisine yurtdışına çıkış izni vermeyen İçişleri Bakanlığına sitemde bulundu. Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş’in, yurtdışına çıkış yapmadan önce, Atatürk Havaalanı’nda olduğuna dair yaptığı yer bildirimini de paylaşan Kantarcı, “Zerrin Hanım hepimizi temsilen yurtdışına çıkış iznini kullanıyor. Bizler adına da hemşehrilerimize selam götürüyor. Güle güle gitsin ve dönsün... Çünkü bize,  ekim ayında Almanya'ya, kasım ayında Polonya'ya kardeş şehir kapsamındaki davetler ve organizasyonlar olmasına rağmen görevli olarak yurtdışına çıkış izni verilmedi. Üstelik Sayın Valimizden izin almışken...” dedi.

OĞLUMU GÖRMEME BİLE İZİN VERİLMEDİ

Paylaşımında bu engeller nedeniyle Amerika’da olan oğlunu görmesinin de fiilen önlendiğini bildiren Kantarcı, bundan sonra yurtdışından gelen davetler için izin talebinde bulunmayacağını dile getirdi. Kantarcı paylaşımında “Hele, ABD'de yaşayan oğlumun yanına izin kapsamında gitmemize dahi izin verilmedi. 2 Şubattaki Almanya Siegen Ticaret Odası daveti elimize ulaştı. İzin için talepte bulunmaya gerek görmüyoruz; bir kez daha refüze olmamak için. Adalet...” ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi OHAL’in ilanından sonra Bakanlar Kurulu genelge yayımlamış, il ilçe belediye başkanlarının yurtdışı gezilerini içişleri bakanlığının, belde belediye başkanlarınınsa valiliğin onayına bağlamıştı. (Umut Erses)