Kapuz Dolmuş Durağı Başkanı Kemal Aydın ve esnafları tarafından her yıl geleneksel hale getirilen iftar yemeği dün yaman restaurantta düzenlendi. İftar yemeğine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Mhp İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ercan Şehri, Şoförler odası Başkanı Köksal Osman Bahar, Kahveciler Odası Başkanı Alparslan Küçük, Bakkal Odası Başkanı Kadir Habiboğlu katıldı. İftar yemeğinin ardından Kapuz Dolmuş Durağı Başkanı Kemal Aydın tarafından getirttirilen alçak tavanlı ve sakat rampalı yolları için üretilen ve 2018 yılında çıkacak olan yasaya uygun tanıtım aracı şoförlere tanıtıldı.

“Ramazan ayı bolluk bereket aylarından bir tanesi”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,ramazan ayının önemi vurgulayarak, “Sizleri çok seviyoruz. Özellikle Zonguldaklı olmak Zonguldak’ın evladı olmak sizin gibi esnaf arkadaşlarımızın yanında olmaktan onur duydum. Geleneksel hale getirdiğimiz ramazan etkinliğimiz gerçekten başta Kemal Bey ve şuan davete icabet eden tüm dostlar birlikteliğin, kardeşliğin, dostluğun paylaşımcılığın örneğini gösteriyorsunuz. Ramazan Müslüman âleminin bolluk bereket aylarından bir tanesi. Elinde olmayana aş gönderiyoruz. Bu kadar güzellik olur mu ? Ramazanın en güzel özelliklerinden bir tanesi de bu. Ben tokken komşu aç olursa uyuyamam. Bu Müslümanların en güzel yönlerinden bir tanesi. Ben esnaf arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğiniz ve sevginiz hiç eksilmeden devam etsin. Eksilmeyeceğine inancım tamdır. Bu insanlar arasında ki dostluk arkadaşlık ilişkileri tüm dünya ülkelerinde aynı olmalıdır. İnşallah bu birlikteliğiniz tüm dünya ülkelerine mesaj olur. Bol kazançlar diliyorum. Kazasız belasız günleriniz olsun. “

“Zonguldak’ta da bu araçlar kullanılmaya başlayacak”

Kapuz Dolmuş Durağı Başkanı Kemal Aydın, Zonguldak’a alçak tavanlı sakat rampalı tanıtım aracı getirdiklerini söyleyerek, “Her sene bunu yapıyoruz. Her sene aşımızı paylaşıyoruz. Bu geleneksel hale getirdik. Bir daha ki sene de inşallah bunu yine devam ettireceğiz. Bir de bahsetmek istediğim bir konu var. Zonguldak’a tanıtım aracı getirdik. Alçak tavan sakat rampalı 2018 yasasına uygun KARSAN’ın ürettiği bir araç. Yolcunun rahatlığı güvenliği klimalı, her türlü konforu düşünülmüş bir araç. Engellerinde rahatça inip binebileceği bir araç. Ve şuan Türkiye’de yasaya uygun olan tek araç. Bu aracı biz Zonguldak’a tanıtım amacıyla getirdik. Durakları gezdik şoför arkadaşlarda denedi beğendi. İnşallah önümüzde ki sene 2018’de yasa kesinleşirse Zonguldak’ta bu araçlar kullanılmaya başlayacak. Maliyeti yaklaşım 140 bin Tl’dir. Aracımız Türk malı olmakla beraber Bursa’da üretim yapılıyor. Şuan, Merzifon, Tokat, Ordu, İstanbul’da kullanılmaya başlandı. Güzel bir hizmet vermek için burada bu aracı test etmek için getirdik. Belediye Başkanımız, Şoförler Odası Başkanımız ve şoför esnafımız bir çalışma yaparak bu aracı burada kullanmak istiyoruz ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM