Zonguldak Belediyesi, kentin tek mavi bayraklı plajı olan Kapuz’da üç aydır sürdürdükleri hazırlıklar tamamlayarak kısa sürede hizmete açmayı hedefliyor.
Kapuz Plajı Tesis Amiri Hayri Topçuoğlu denetiminde yaklaşık üç aydan bu tarafa plaj içerisindeki tüm kabinler yeniden boyanarak bakımlar yapıldığını söyledi. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Topçuoğlu, "Bahçe içerisinde çevre düzenlemesi yeniden dizayn edildi. Bu sayede sıcak dönemlere denk gelen Ramazan ayında vatandaşların bahçe içerisinde oruçlarını açmalarını ve gece geç saatlere kadar denize rahat bir şekilde girebilmeleri sağlayacak ışıklandırmaları tamamladık. Ayrıca Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’ın talimatı ile engelli vatandaşların rahat ve sorunsuz bir şekilde denize girebilmeleri için kumsal dan denize kadar uzanan platform yapıldı" dedi.
Yaz sezonunda vatandaşların rahat bir şekilde denize girebilmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır ise, "Bir plaja Mavi Bayrak almak gerçekten de çok zor bir süreç. İnanılmaz bir şekilde kriterler arıyorlar, en önemlisi deniz suyunun temiz olması ve her ay iki kez İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çevre teknisyenleri tarafından su numuneleri alınıyor. Engelli parkur ve dalgıçların ve cankurtaranların teknik donanımlarına kadar her şeyi eksiksiz yaptık. Kapuz plajımızın gerek ülkemiz gerekse de yurt dışında mavi bayraklı olmasından dolayı turizm kitapçığı ve tanıtım filmi gösteriliyor buda bizleri oldukça memnun ediyor ve gurur duyuyoruz. Bu sene mavi bayrağımızı tekrar kazandığımız için gururluyuz. Bununu için mavi bayrağımızı korumak için halkımızı büyük görevler düşüyor ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.