Bu sezon Zonguldak Belediyesi tarafından muallakta kalarak geçici olarak işletilen Karadenizin incisi ve kentin önde gelen Kapuz plajına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2017 yılı Mavi Bayrağı sade bir törenle asıldı.

Düzenlenen sade bir törenin ardından bir açıklama yapan Zonguldak Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır,  üç yıldan bu tarafa Mavi Bayrağı Zonguldak’ımıza kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle dedi. “ Kapuz plajı tesisleri için yaşanan belirsizlik süreci çalışmalarımızı etkilemiş olsa da hem Zonguldak’lı halkımızın mağdur olmaması, hem Mavi Bayrağı kaybetmemek için üç ayda yapılabilecek işlerimizi 15 gün gibi kısa bir sürede tamamlamış bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir bu konudaki hassasiyetini biliyoruz ve bu süreçte halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı tamamladık. Bu Mavi Bayrak Zonguldak’ın ve Zonguldak Halkımızın sahip çıkması gerekmektedir. Temizlik bakımından halkımızın çöp kovalarını ve tuvaletleri kullanmalarını rica ediyoruz.  6 Haziran 2017 günü sahil ve plajlarda alınacak tedbirler toplantısında hazırlanan genelgede İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğünün görevleri belirlenmiştir.  Günde yaklaşık 2-3 bin kişinin faydalandığı Kapuz Plajı konusunda Kamu görevlilerin ve halkımızın daha hassas olmasını bekliyoruz “ dedi.

KAPUZ PLAJINDA KANSER TARAMASI YAPILDI

    Zonguldak Belediyesi  ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürlüğünde görevli Hemşireler tarafından plaja gelen vatandaşlara kanser taraması yapıldı. Yapılan kanser taramasında standa gelen vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından Bağırsak Kanseri  taraması için test dağıtıldı. Daha sonra vatandaşlara Bağırsak Kanserine karşı bilinçli olun, meme Kanseri kaderiniz olmasın, Rahim Ağzı Kanseri taramasına gelin şeklinde el broşürlerinin yanı sıra şapka ve su dağıtıldı.