Kaçak ocakta grizu patlaması sonucu 2 maden işçisi hayatını kaybetti... Bir madencimiz yaralandı...

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde Dereiçi Kümeevler mevkisinde kaçak ocakta saat 11.00’de metan gazı patladı. Patlamada mahsur kalan Uğur ve Erdem Korkmaz isimli 2 işçinin cesedi uzun uğraşlar sonucu çıkarılırken, 51 yaşındaki Bahri Yeniay isimli madenci ise patlamada ağır şekilde yandı.

Ocağın bir ay önce patlatılarak göçertildiği öğrenildi. TTK tahlisiyle ekiplerince çıkartılan madencilerin cansız bedenleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

OCAK 1 AY ÖNCE KAPATILMIŞ!
Meydana gelen olayla ilgili değerlendirmede bulanan Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, ocağın bir önce mühürlenerek kapatıldığını açıkladı. Kazanın çok üzücü bir hadise olduğunu ifade eden Subaşı, "Burası yaklaşık bir ay önce kolluk kuvvetleri tarafından kapatılmış fakat sahipleri tarafından tekrar açılmış kesin ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından belli olacak. İçerideki gaz sıkışması veya başka bir neden olabilir o zaman belli olacak. Ben tekrar ölenlere rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ocak kaçak ocak hemen ekipler tarafından tekrar mühürlenecek. Hastanede tedavi gören işçimizin hayati tehlikesi yok tedavisi devam ediyor" diye konuştu.

OCAK MÜHÜRLENDİ
Zonguldak'ta iki işçinin yaşamını yitirdiği, bir işçinin ise yaralı kurtulduğu metan gazı patlaması sonrası kaçak olarak açılan maden ocağı yeniden ekiplerce mühürlendi. Valilikçe yapılan açıklamada bir süre önce dinamitle göçertilerek kapatılan ocağın, yeniden kömür çıkartmak istenildiği sırada biriken gazın patlaması sonucu yaşandığı belirtildi. Olayla ilgili gözaltı sürecinin devam ettiği öğrenilirken başlatılan soruşturma sürüyor.