Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 6552 sayılı Kanun kapsamında borç yapılandırılmasına yönelik başvuruların 1 Aralık 2014 günü sona ereceğini bildirdi.

11 Eylül 2014 günü yürürlüğe giren ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri de içeren 6552 sayılı Kanun kapsamında borç yapılandırılmasına yönelik başvuruların devam ettiğini ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, şöyle dedi:

"Bilindiği üzere, Kanun kapsamına giren borçlarla ilgili olarak; Birikmiş borçlar enflasyon oranında güncellenerek, faiz ve zamlar silinmektedir. Alacak aslına bağlı olmayan usulsüzlük cezalarının % 50’sinin ödenmesi halinde kalan yüzde 50’sinin tahsilinden vazgeçilmektedir. Yapılandırılan borçların taksitler halinde ödenmesine imkân getirilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden borçların kredi kartıyla ödenmesi kolaylığı sağlanmaktadır. Kanun kapsamında borçların yapılandırılması için teminat gösterilmesi şartı aranmamaktadır. 6183 sayılı Kanun kapsamında tecil ve taksitlendirilmesi mümkün olmayan KDV, ÖTV gibi borçlar da yapılandırılmaktadır. Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan kasa mevcudu ile ortaklardan net alacakların beyan edilerek yasal kayıtların gerçeğe uygun hale getirilmesine imkân sağlanmaktadır.

Araç muayenelerini süresinde yaptırmamış olanların 31.12.2014 tarihine kadar araç muayenelerini yaptırmaları şartıyla, muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için tahsili gereken yüzde 5 fazla yerine; 11.09.2014 tarihine kadar enflasyon oranında, bu tarihten araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 1 oranı esas alınarak hesaplanacak tutar tahsil edilecektir. Mükelleflerimiz için önemli fırsatların sunulduğu bu Kanundan yararlanmak için belirlenen başvuru süresinin bitmesine çok az bir zaman kaldığını hatırlatmak istiyoruz. Mükelleflerimizin bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri, daha sonra haciz vb. cebri takibat uygulamalarına maruz kalmamaları açısından son derece önem arz etmektedir. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden, Vergi dairelerine şahsen veya posta yoluyla yapılabilmektedir."