CHP Kilimli İlçe Başkanı Nejla Karademir parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak Eren çalışanlarının durumuna değindi. Karademir açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Bölgemizde faaliyette bulunan Eren enerji işyerlerinde çalışan işçilerin sendikalaşma faaliyetleri  ile ilgili  yaşanan süreci bizler de yakinen takip etmekteyiz. Bu süreçte  ortaya çıkan krizin daha fazla büyümemesi için, Çatalağzı ve Muslu belediye başkanlarımız  büyük çabalar sarf etmişlerdir, çaba sarf etmeye de devam etmektedirler. Belediye başkanlarımız kriz sürecinin en hasarsız bir şekilde atlatılabilmesi için neredeyse tüm mesailerini bu sorunun çözümüne ayırmaktadırlar.

 Bu güne kadar bölgede bir mağduriyet yaşanmadı ise bunda belediye başkanlarımızın çok büyük emekleri olduğunu yakinen bilmekteyiz. Bu süreç belediye başkanlarımız için zor bir süreç olmasına rağmen  ellerinden gelen katkıyı ortaya koymuşlardır.

Belediye başkanlarımız; bölge halkının iş ve aş sahibi olması için, beldelerindeki işsizliği azaltmak için bin bir zorlukla işe aldırdıkları işçilerin kapı önüne konulma tehlikesi doğal olarak belediye başkanlarımızı tedirgin etmektedir.

 Temennimiz kimsenin işinden ve aşından olmadan, insanca bir yaşam sürmeleridir. Edindiğimiz bilgiye göre şirket yetkilileri, belediye başkanlarımızın taleplerini dikkate alarak, işçilerin maaşlarına belli oranda zam yapmışlar. Bu haberi memnuniyetle karşılamış bulunmaktayız.Bozulan iş barışının taraflarca yeniden tesis edilmesini temenni etmekteyiz.