AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Çınatepe mahallesinde başlayan TOKİ çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile TOKİ arasında imzalanan protokol sonucunda Çınartepe Mahallesi’nde konut yapma projesi olduğunu hatırlatan Metin Karaduman, “Bununla ilgili mevcut TTK lojmanlarının şuanda yıkımı başladı. Yıkım başladıktan sonra oradaki görüntünün mezbelelik hale geldiğini ve lojmanların uygunsuz halde kullandığı şeklinde Bizde TOKİ Başkanına Özcan vekilimizle giderek bu konuyu arz ettik. Oradaki kötü görüntüyü şimdilik kaldırıyoruz. Önümüzdeki günlerde hak sahipleri ile TOKİ yetkilileri ile arkadaşlarımız tekrar görüşüp Çınartepe ve Baştarla Mahallesi’ndeki arkadaşlar bu konutlaşmanın TOKİ aracılığıyla yapılmasını istiyorsalar bu konuyla ilgili TOKİ yetkilileri kendileri ile tek tek görüşüp bir karara varılacak. Bununla ilgili çoğunluk yapılması yönünde TTK ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler sonucu bu çalışmalar başlıyor” dedi.
2008 yılında dönemin Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından protokol imzalandığını hatırlatan Metin Karaduman, CHP’li Belediye Başkanı İsmail Eşref’in göreve gelmesiyle birlikte projenin rafa kaldırıldığını anlattı. Karaduman, süreci şöyle değerlendirdi:
“2008 yılında dönemin Belediye Başkanı Secaattin Gonca TOKİ ile protokol imzalamıştı. Belediye de vardı bu işin içinde şuanda baktığımız zaman Belediye bu protokolde imza sahibi değil. Vatandaşlar, yıllardır bu TOKİ konusu konuşuluyor neden hayata geçmedi diye sıkıntılarını bize dile getiriyorlar. 2009 yılında bu proje Zonguldak Belediyesi tarafından desteklenseydi şuanda orada bir kentsel dönüşüm görmüş olacaktık. Bununla ilgili daha önceden belediyenin yapış olduğu protokol sözleşmesi var. 20 Kasım 2008 tarihle bir protokol Zonguldak Belediye Başkanı, TOKİ Başkanı ve TTK Genel Müdürü imzalı bir protokol o dönemin belediye Başkanı Secaattin Gonca şuanda belediyenin yapmadığı konuları o gün kendisi üstlendi. 2009 yılında seçimi kaybedilince protokolde yazan maddelerde TOKİ Başkanlığı belediyeye bu projeyle ilgili yazı göndererek proje devam ediliyor mu edilmiyor mu? diye 7 Ocak 2010 yılında dönemin belediye başkanı İsmail Eşref, Bahse konu alanın mekânsal, toplumsal ve hukuksal boyutu ile ön protokol kapsamını ve şartlarının uygun olmadığı görüşü ile projenin devamı tarafımızca gerekli görülmemektedir. Burada Zonguldak Belediyesi kenara çekildikten sonra proje rafa kalkıyor. Şimdi de seçim döneminde emekliye vatandaşa diyorlar ki konut üreteceğiz. Biz bunu zaten 2008 yılında uygun taksitli konut şeklinde başlatmışız ama maalesef şu anda insanları yanıltıyorlar ve insanların zihinlerini bulandırarak konut üreteceğiz diyorlar. İşte belgeleri ile sizlere sundum. Bu belgelerle konut üretmeyecekleri apaçık gözüküyor.”