Çaycumalı İşadamı Ercan Kartal, Şeyhoğlu Köyü’nde yapmak istediği  300 bin kapasiteli tavuk çiftliğinin AKP eski İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın bürokratlar  ve İl Genel Meclisi’ne yaptığı baskılar nedeniyle engellendiğini belirterek, ‘Metin Bey, İlçe Başkanı olduğu dönemde aynı bölgede kendisinin de evi olduğu için tavuk çiftliği yapılmasını istemedi. Halbuki tüm yasal izinleri almıştık. Karaduman’ın baskısıyla yaptığım yatırımların tamamı heba oldu. Bu şehirde yatırım yapmak isteyenin önü kesiliyor. Metin Karaduman’ın bana verdiği zarar 2 milyon civarında kendi egosunu tatmin etmek için koskoca İl Özel İdare Kurumu bir ilçe başkanının egosunu tatmin etmek için benim yatırımımı durdurdu.’ dedi.

İş adamı Ercan Kartal, Çaycuma Şeyhoğlu köyünde yapmak istediği 2 milyon liralık yatırımın AKP eski İlçe Başkanı Metin Karaduman tarafından önünün kesildiğini iddia ederek, kırsal kesimde olan yatırımların yatırımcılar tarafından karşılandığını ifade etti. Tavuk çiftliğinin yapımında müteahhit firmalarla yaşadıklarını anlatan Kartal, süreci şöyle aktardı:

“Zonguldak’ta yatırım yapmak güç. Hele biz tarım sektöründe köyde olduğumuz için bütün hizmetlerimiz elektrik ve yol olmak üzere köylerde olan yatırımlar yatırımcılar tarafından karşılanıyor. Oysa şehirde organize bölgelerde böyle değil. Yanında bir kişi çalıştıran devlet teşviki veriliyor. Bizde bunlar yok alt yapıları bile biz yapıyoruz. Köy yerinde yapacağımız bir liralık yatırımın 1.5 liralık alt yatırımı var yani çevre düzenlemesi yolu suyu elektriği bunların hepsini biz kendimiz tedarik ediyoruz. Böyle zor bir yatırımı biz kendimiz üstlendik çünkü biz memleketimizi seviyoruz. Siyasetçiler ne derse desin ne karar verirse versin bu memleket bizim. Bizim de erken tabi daha öncelerde sizde takip ettiniz burada yaklaşık 300 bin kapasiteli tavuk çiftliği yaptık. Bunu yapmak kolay değil. Yaklaşık 10- 12 trilyon civarında bir yatırım. Paramız vardı şükürler olsun fakat burayı anlaştığımız sözleştiğimiz müteahhit firma, yüklenici firma her ne kadar bir kısmını yapsa da bir kısmını yapmadı. İşi bıraktı. Biz bu arada hukuki yollardan hakkımızı aramaya çalıştık. Verdiğimiz çeklerle ilgili burada yerel mahkemeler çeklerin haksızlıkla alındığını kastederek çekleri durdurma kararı aldı.  Bu çekler durdurma kararı alınca onlar bir üst mahkemeye gitti. Çekleri ödeyeceksin dediler.  Uluslararası bir durum olduğu için çek ve senetler. Biz bunları ödedik ama işine devam etmedi. Ben bunları tekrar mahkemeye verdim.  Mahkeme sonucunu beklemeden bunlar beni çocuğumla tehdit etti. Seni öldürürüz çocuğunu öldürürüz diyerek bizi bütün mahkemelerimizden vazgeçirdi.  Şuanda mağduriyetimiz büyük.  Bankalardan bu inşaatları tamamlamak için kredi kullandık. Tabi 2 sene gecikince bu kredileri ödemekte zorlukta çekiyoruz. Tavuk piyasası yeni yeni canlanıyor. Ülkenin içinde olduğu durum konjonktürel bizim sektöre bu daha çok yansıdı. Biz yine de bıkmadık küsmedik, dostlarımızdan finansal desteği aldık, devam ettik.  Tabi bunun geri ödemesi de var.  Geri ödemek gerçekten zor. Fakat beni dolandıran firmalar şu anda 9 tane 10 tane firması var. Bir tanesini iflas ettiriyor diğeriyle devam ediyor.  Ben bununla ilgili hem jandarmaya, kaymakamlığa, valiliğe de yazı yazdım. BİMER’e, CİMER’e de yazdım.  Ölüm tehditleri aldığımı, beni rahatsız ettiklerini, kandırdıklarını, dolandırdıklarını söyledim.  Bu kadar yatırım yapan bir iş adamı niçin dolandırılıyor, niçin uyanık değil? Evlat acısını Allah kimsenin başına vermesin.  Şehit oğlumdan sonra benim insanlara güvenim biraz daha arttı. Bunun kaynağının sebebi o. Şehit ailesiyiz biz bize kimse dokunmaz, kötülüğümü kimse istemez, biz zaten bedelini ödedik aile olarak diye düşünüyordum fakat insanlar hiç şehit ailesi, masum, mağdur hiç dinlemiyor.

Devlet tavuk çiftlikleriyle ilgili tarım bakanlığı, zonguldak’ta bunun içinde dahil olmak üzere 1 milyonluk yatırımın yüzde 50’sini hibe olarak veriyordu. Bende amcaoğlumun üzerinden yazıldım beraber yapmak için.  Fakat ilk tarım bakanlığı il özel idaresinin yazdığı bir yazı var. Diyor ki yazıda belirli bir yerde şu alan şu parselde bir tavuk çiftliği hibe edilecek. Siz il özel idaresi tarafından burada imara sakınca var mı yok  mu şeklinde bir görüş isteniyor. İl özel idaresi de Recep Demirtaş imzalı cevabı yazısıyla diğer kurumların görüşleri olumlu olduğu zaman bizim de görüşümüz olumlu yönde olacaktır diye yazı veriyor. Ben oranın bütün işlerini yaptım. ÇED raporunu aldım yanı 14 kurum oranın zararsız olduğunu, yatırım yapılabilir olduğunu söyledi. Devletin bakanlıkların hepsinin imzaları var. O yatırımları sağlayabilmek için 174 bin liralık masraf ettik.  Zemin etütleri, şehir plancılarının planları, proje mühendislerinin proje yapmaları, imara açılması için gerekli belgeler, izinler, tetkik araştırmalar. 

Metin Karaduman ilçe başkanı, dayılarının ve kendilerinin tavuk çiftliği yapacağımız yerde evleri var. Bu arada il genel meclisini töhmet altında bırakarak, baskı yaparak bize imar izni vermedi. Sebep bize gelen cevaben yazıda ‘imar izni verilmemiştir’ diye. 1 Çevre Bakanlığının verdiği ÇED raporunu iptal ettiği il genel meclisi. Böyle bir yetkisi yok. 2’ncisi DSİ’nin verdiği raporları iptal etti. Devlet su işleri yer altı sularının herhangi bir sakıncası yoktur diye verdiği raporuna rağmen, il genel meclisi o komisyon üyeleri bunlar 9 tane keson kuyusu var diye sahte rapor düzenledi. Devlet insanını, yatırımcısını kandırıyor. Beni burada mağdur ettiler. Tarım bakanlığına 100 bin lira teminat mektubu da verdim. Ben burayı yapacağım ve bitireceğim diye benim hibem çıktı 300 bin lira. Bunlar iptal edince hem 300 bin liralık hibem gitti hem 100 bin lira benden teminat mektubu alan devlet benden 132 bin lira olarak faiziyle beraber geri aldı. O parayı tahsil etti özel bankadan. Artı iş yerime izin vermedi.  Ve ben nasılsa bütün kurumlardan olumlu görüş olunca imar iznine de sakınca diye ben müteahhitle sözleşme bile yaptım.  Burada 94 tane hayvan verdim kurbanlık 140 milyar lira civarında. Ve diğer sözleşmelerimi yaptım malzemelerimi aldım.  Geçen sene 9’uncu ayda bitmesi lazımdı. Oradan bu tarafa düşünün yani benim burada olan kaybımı. Bunları krediyle yaptım. Çalışmayan bir işyerinin ödemelerini düşünebiliyor musunuz? Bu konularda olan mahkemelerim devam ediyor ama idari mahkemede keşif var diyorlar ama akıbetini şu anda hukuk bakımından yüzde bin 500 ben haklıyım.  Ben bununla ilgili yeri geldi valimizle de görüştüm ona bir yazı verdim. O tekrar özel idareden bana bir yazı gönderdi ama mahkemelik olduğu için müdahale edemiyoruz. Sonuçta biz mağduruz yani.  Bu olay mahkemeye gitmemesi gereken bir şey.  Yani sadece olaya insanlar tavuk çiftliği olarak bakıyor ama tavuk çiftliğinde kaç kişi dolaylı olarak ekmek yiyor. Bakın şurada 6-7 kişi çalışıyor. Bunun tavuk yükleyenleri var, buradan çıkan gübreleri insanlar tarlalarında bahçelerinde kullanıyor. Yani bu olayı bu yönleriyle düşünen yok.  Sadece insanlar oturmuşlar partilerinin başına kendi çıkarları için herkesi harcamaya çalışma çabası altındalar. Üretim yaptıkları yok. Metin Karaduman’dan bahsediyorum. Meşhur ya ak kavşak. Biz ak parti yönetimindeyken de bu vardı. Ben bu adamı daha öncesinden, dedesinden tanırım. Bunun hiçbir şeyi yoktu. Bu adam ak parti gelinceye kadar veya ak parti içerisinde bulunana kadar yaprak yaprak çekleri yazılıydı. Ama bu tür insanlar bizi mahvediyor. Kendi çıkarları için bunların yapamayacağı şey yok. Birinin ekmeğiyle oynayacaksın sonra Allah diyeceksin. O Allah seni ne kadar sevecek?

Metin Karaduman örneği hasbel kader oraya gelmiş bu adam benim yatırımımı durdurdu. Beni rezil ettirdi. Basına verdi parayı benim hakkımda yazılar yazdırdı. Benim hakkımda neden diğer şehit aileleri gibi değil diye yazılar yazıldı. Ben vatanıma milletime hayırlı bir adam olmak istiyorum. Metin Karaduman’ın bana verdiği zarar 2 milyon civarında kendi egosunu tatmin etmek için koskoca il özel idare kurumu bir ilçe başkanının egosunu tatmin etmek için benim yatırımımı durdurdu. Ben bu yatırımı yapamadığım ve para kazanamadığım için sıkıntı çekiyorum. Çünkü senin bir ilçe başkanı önünü kapatıyor. Bürokratın yanına gidiyorsun bürokrat benden korkuyor çünkü haber yaptılar beni çok kötü bir şey yapmışım gibi beni haber yaptılar. Devlet bana dedi ki sen yatırımı yap ben şunu vereceğim bunu vereceğim dedi ben yaptım. Metin Karaduman geldi benim evraklarım tam olduğu halde benim yatırımımı durdurdu. Vali beyde karşı çıktı ama bürokraside bir yere kadar. Siyasetçinin benden üstün bir yanı yok. Bende ondan daha fazla vatanımı seviyorum.”