ZONGULDAK TSO AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ

 

"’KARAELMAS DİYARININ KEŞFEDİLMEMİŞ CEVHERLERİ İŞ HAYATINDA"NIN KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENİYOR

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi uygulamaları kapsamında, ilimizde kadın istihdamının arttırılması için yerel aktörler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla  17.10.2017 Salı günü saat 16:00’da Zonguldak Dedeman Otel’de proje kapanış toplantısı niteliğinde “Zonguldak’ta Kadın İstihdamının Arttırılması İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı”  düzenlenecek.

ZTSO basın bürosundan verilen habere göre Toplantıya Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri katılacaktır. Toplantıda alanında uzman olan ve Zonguldak’ta Kadın İstihdamının Arttırılması İşbirliği ve Koordinasyon konusunda önerilerini paylaşacak kurum yetkilileri sunumlarını gerçekleştireceklerdir.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir " 12 aydır yürüttüğümüz projemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu süreçte proje ortağımız olan Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Çağrı Merkezi bölümünün katkılarıyla 18-28 yaş arası 87 kadına çağrı merkezi personeli eğitimi verilerek onlara bu sektörde istihdam edilebilecekleri ve kariyer yapabilecekleri mesleki beceriler kazandırdık. Proje devam ederken bir çoğu bu sektörde çalışma imkanı buldular. Proje hedef kitlesi dışında kalan kadınlarımızın da istihdam konusunda desteklenmesi amacıyla personel arayan üyelerimizle , iş arayan kadınlarımızı eşleştirecek, kadınlarımıza iş arama ve bulma konularında  rehberlik yapacak bir internet sitesi faaliyete geçirdik. ik67.org adresinde hizmet veren bu site inanıyorum ki uzun vadede Zonguldak ili için önemli bir eşleştirme merkezi olacaktır. Bunların yanında proje kapsamında ; "Zonguldak’ta Kadın İstihdamı Önündeki Engellerin Kaldırılması Paneli ‘’, ‘’Zonguldak’ta Sektörel Çeşitlilik Sağlayacak Yatırım Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’’ ve " Kadın İstihdamı ve İstihdam Destekleri İşveren  Bilgilendirme Toplantısı" düzenledik. Geçen 12 aylık süre zarfında ’Kara Elmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş hayatında Projesi’’ Zonguldaklı  kadınlara  iş hayatına giriş ve kariyer konusunda önemli fırsatlar sunmuştur. Salı günü kapanış toplantısını gerçekleştireceğimiz projemiz aslında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası var oldukça devam edecektir. Kadınlarımızın iş hayatına dahil edilmesi ile ilgili çalışmalarımız proje süresi ile sınırlı değildir. Bundan sonra da bu konuda bir çok projeye imza atacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Salı günü yapılacak olan proje kapanış toplantımıza bütün üyelerimizi davet ediyorum" dedi.