Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen Siber Vatan projesi bünyesinde oluşturulan Karaelmas Siber Güvenlik takımı, SANS Enstitüsü tarafından düzenlenen “Cyber FastTrack 2020 CTF”  yarışmasını başarı ile tamamlandı. 
Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ve bilgi güvenliği eğitiminde lider kuruluşlardan olan SANS Enstitüsü tarafından düzenlenen “Cyber FastTrack 2020” ilkbahar yarışması, 48 saatlik zorlu bir maraton sonrası tamamlandı. Tüm dünyadan 3.489 kişinin katıldığı bu zorlu yarışmada Zonguldak Karaelmas Siber Güvenlik takımı başarılarına bir yenisini daha ekleyerek altıncı oldu.  
Siber Vatan projesi kapsamında çalışmalarını başlatan ve bölge üniversitelerinin yarışmacı takımlarına da gönüllü olarak eğitim veren Karaelmas Siber Güvenlik Takımı geçtiğimiz yıl düzenlenen “Hack İstanbul” yarışmasında onikinci ,STM Siber Güvenlik Yarışmasında ise onsekizinci olmuştu. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve bilgilerini sürekli güncelleyerek ilerleyen takım, bölgemizdeki diğer siber güvenlik çalışmalarında da aktif rol almaktadır.
Siber Güvenlik alanında ülkemizin ulusal stratejilerine hizmet ederek gerekli donanımlara sahip siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasında bölgemizin en yüksek payı almasını hedefleyen “Siber Vatan” projesi eğitimlerine çevrimiçi platformda devam etmektedir. Proje kapsamında internet güvenliği eğitimleri, kriptoloji eğitimleri, ”malware” zararlı yazılım analizleri devam ederken, bölgemiz üniversitelerinden oluşan yarışma takımları da  hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir.