TOKİ Basın Sitesinde Yüklenici Firma Kepazeliği

Kapı-Duvar arasında boşluklar, standart dışı malzemeler, hasarlı kalorifer petekleri, arızalı mutfak dolapları, tıkalı giderler nedeniyle oluşan kusurlu imalat, gazetecileri pişman ve perişan ederken yüklenicinin kat maliklerinden “konutumu sağlam olarak teslim aldım” yazısı talep etmesi olayların üstüne tuz biber ekti.

Geçtiğimiz 2019 yılı Eylül ayında İstanbul merkezli yüklenici firma Karakoç Toplu Konut Yapı İnşaat Sanayi Limitet Şirketi tarafından gazetecilere teslimi yapılan 110 konutluk TOKİ Basın Sitesindeki bazı eksiklikler, daire sahibi gazetecileri çileden çıkardı.  

Sadece ön kabulü yapılan, kesin kabulü henüz gerçekleştirilmeyen konutların bir bölümünün eksik ve kusurlu olduğu ortaya çıktı.

Dairelerde mutfak tezgâhlarının ve mutfak dolaplarının güvenli bir şekilde yerine monte edilmediği, cam ve balkonlardan soğuk estiği, bazı dairelerdeki banyolarda standart dışı tekne konulduğu ve kapı ve pencerelerde kusurların bulunduğu öğrenildi.  

Eve girdiklerinden beri bir takım eksikliklerle mücadele ettiklerini belirten gazeteciler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Bazı konutların cam ve balkon kapıları kasalarına uyumlu değil. Yan ve üst kısımlarında boşluklar oluştuğu için eve soğuk giriyor. Bu boşlukları gazete kâğıdı ile örtmeye çalışıyoruz.

Yine aynı şekilde bazı evlerin banyo dairelerinde standartlara aykırı malzeme kullanıldığı görülüyor. Duşa kabin tekneleri kabinlere uymuyor. Duvarlarda ve bazı peteklerde hasarlar var. Daire sahipleri olarak yüklenici firmanın görevlisi olan ustaya bildiriyoruz. Ancak onun da elinde malzeme olmadığından yeterince müdahale edemiyor. Gereken mercilere şikâyetimizi yazıyoruz; fakat mutfak dolaplarının yeniden gözden geçirilmesi dışında, şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı. Biz konutlardaki eksik ve kusurların yüklenici firma tarafından giderilmesini istiyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız”

FİRMA, ŞİKÂYET EDENLERE TUTANAK GÖNDERMİŞ!

Bu arada firmanın, şikâyetini dile getiren konut sahiplerine “dairemi tam ve eksiksiz aldım” şeklinde tutanak gönderdiği ortaya çıktı.

Ayrıca bazı blokların alt katlarında tıkanan kanalizasyon ve ev içlerine taşan pis koku daire sahiplerinin tepkisini çekiyor. Burunlarını tıkayarak banyolara girdiklerini ifade eden gazeteciler, kısa zamanda sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde yasal haklarını arayacaklarını ve gerekli işlemleri başlatacaklarını kaydetti.

(Halkın Sesi)


Firmanın gönderdiği tutanak

Duvarların Bozuk Sıvası


Darbeli Kalorifer Petekleri

Hatalı (90-85) Duşa Kabin Teknesi


Kasalarına oturmayan kapılar

Kırık Mutfak tezgâh çıtaları

Kesik Bina İçi İletişim Telefonları

Kırık fayans

Kapı ve cam kenarlarındaki boşluklar