BEÜ Genel Sekreteri Ertuğrul Karalar ve eşi ÖSYM’ye tayin oldu
Karalar’ın Yerine Bulazar mı?
Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Sekreteri Ertuğrul Karalar ve eşi Hale Karalar dün görevlerinden istifa etti. BEÜ eski Rektörü olan ÖSYM Başkanı Mahmut Özer döneminde genel sekterlik görevine getirilen Ertuğrul Karalar ve eşinin dün itibariyle görevinden ayrılarak ÖSYM Başkanlığı’nda göreve başladığı bildirildi. Karar üniversite camiasında şaşkınlık yarattı.
BULAZAR NEREYE KOŞUYOR?
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı göreve başladığı günden itibaren yakınlığıyla dikkatleri üzerine çeken Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Zonguldak İl Müdürü Hayri Bulazar’ın, Ertuğrul Karalar’dan boşalan BEÜ’ye Genel Sekreterlik görevine getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.  KYK’daki anti-demokratik uygulamaları nedeniyle eleştirilen, personel arasındaki çalışma barışını bozmakla suçlanan Bulazar’ın BEÜ Genel Sekreterliği için adının geçmesi akademik kadronun tepkisine neden oldu. Üniversiteyi ve sorunları yakından tanıyan onlarca isim varken Bulazar’ın BEÜ’ye atama kararının ardından Ankara ile olan bireysel bağlantılarının da etkili olduğu öğrenildi.
SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ
Öte yandan KYK Zonguldak Müdürlüğü görevini yürütürken Zonguldak KYK yurtlarında görevli 8 kaloriferci kadrosunu 9 göstererek taşeron firmadan kadroya bir kişi fazla geçirdiği iddia edilen Hayri Bulazar, konuyla ilgili şikayet üzerine soruşturma geçirmişti. Soruşturmada adı geçen Sezer Simitçi isimli personeli çay ocağında gösterdiği öne sürülen Bulazar’ın bu yolla fazla maaş ödetmek suretiyle devleti zarara uğrattığı da soruşturma konusu olmuştu. Adı kamuyu zarara uğratma iddialarına karışan bir kişinin BEÜ Genel Sekreterliğine getirilme çabasının arkasında yatan gerçekler merak konusu. BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı’nın konuyla ilgili kamuoyun bir açıklama yapması isteniyor.