MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu dün Zonguldak’ta muhaliflerin verdiği iftar yemeğine katıldılar

“KARARA HİÇ ŞAŞIRMADIK”

Milliyetçi Hareket Partisinden ihraç edilen Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu dün muhalif grup tarafından Kilise Restoranda verilen iftar yemeğine katıldı. İftar programı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Özdağ ve Halaçoğlu olağanüstü kongre talebiyle başlayan tüzük kongresinin bir sene sonra 10 dakikalık bir duruşmayla iptal edildiğini söyledi. Karara şaşırmaklarını söyleyen Ümit Özdağ, “Aksi bir karar, adil bir karar şaşırtıcı olurdu. Bu karar sonrasında görüş alışverişlerimiz daha da yoğunlaşarak devam ediyor. Çünkü referandum süreci bir şeyi çok açık bir şekilde ortaya koydu ki Türk milliyetçileri referandumun en dinamik ve sonuç üzerinde en etkin politik gücü olmuştur. Bu politik güç önümüzdeki süreçte Türkiye ve Türk Milleti büyük ve ağır sorunlarla karşı karşıya iken gelişmeleri kenara çekilip seyretmeyecek. Muhakkak hadiselerin gelişmelerini belirleyici şekilde sürece müdahil olma durumunda olacaktır. Şimdi bunun nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi. 

Erken seçim veya 2019 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise ülkenin parlamenter demokratik hukuk sistemine dönmesini gerektiğine vurgu yaparak, “Herkes bütün parti düşüncelerini, ideolojilerini hepsini bir tarafa bıraksın vatan ve bayrağın selametini Türk milletinin geleceğini düşünerek bundan sonra birlik beraberlik içinde hareket ederek tekrar tek adam rejimine son verecek harekette bulunsun istiyoruz. Bu Türkiye’nin son şansı dolayısıyla bu şansı halkımızın çok iyi değerlendirmesi lazım ”şeklinde konuştu.