Kozlu’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve 126 Projenin Toplu Açılış Töreni Yapıldı

“KARŞILIKLI GÜVENE İHTİYACIMIZ VAR”

Kozlu’da 15 Temmuz şehitler köprüsü ile tamamlanmış olan 126 projenin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AKParti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Belediye Başkanları, ilçe daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz şehitleri anısına durulan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kozlu Belediye Başkanı Erten Şahin, “Gücümüzü halktan alıyoruz. Kozlu hizmetin en iyisine layıktır” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada, “Biz göreve geleli 2 buçuk yıl gibi bir süre oldu. Bizler sizlerden aldığımız güçlerle hizmetlerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu hizmetleri yaparken görünmez kahramanlarımıza ayrıca ben teşekkür etmek istiyorum. Biz bu hizmetleri verirken belediyemizin kıt imkanlarıyla yaptık. Bir çok kaynağı tüketilmiş belediyemizde kaynaklarımızı tüketmeden ve tasarruf sağlayarak bunları yaptık. Tüksek borç altında Kozlu Belediyesi hiçbir hizmetini aksatmadan halkına hizmetlerini sunmaya çalışıyor. Bunu yaparken biz program dahilinde yaptık ve bundan sonra da devam edeceğiz. Biz halkımızdan sadece sabır istiyoruz ve daha güzellerinin yapılacağını bilmenizi istiyoruz. Biz sizlere güveniyoruz sizlerde bize güvenin” dedi.

“6 AYDA HEPSİ BİTECEK”

Ardından konuşma yapan Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya’da, Kozlu’da görev yapmaktan mutluluk durduğunu ve Kozlu’nun her geçen gün geliştiğini ve önümüzdeki iki üç yıl içinde tanınmayacak hale geleceğini belirtti. Kamu hizmetleri anlamında önümüzdeki 6 ay içinde tüm kamu birimlerini ilçede yer almasının tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmaları ardından Kozlu Folklor Derneği (KOFDER) tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

DUARLARLA AÇILDI

Yapılan program sonrasında katılımcılar tarafından kent merkezinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışı birlikte gerçekleştirildi. Ertan Şahin burada tekrar yaptığı konuşmada, 126 projenin toplam maliyetini 30 milyon lira olduğunu, ayrıca 10 milyon liralık ise araç ve makine parkının yenilendiğini de sözlerine ekledi. Açılış ardından Şahin’in göreve gelmesi sonrasında belediyeye kazandırılan yeni araçlar kortej yaptı. Kortejin ardından ise demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraflardan oluşturulan fotoğraf sergisi gezildi. Program aşure dağıtılmasıyla son buldu. (Umut ERSES)