Bazı toplantılara katılmak için Zonguldak’a gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal kahvaltısını ise Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle yaptı.

Kalabalık bir basın grubu tarafından karşılanan Başkan Uysal ZGC’nin binasını da beğendiğini belirterek bina içindeki yeni düzenlemeleri de güzel bulduğunu belirtti.

Çay, simit ve peynir ile karışık kuru pastanın yer aldığı kahvaltıda yaptığı çalışmalardan kısaca bahseden Başkan Uysal beraberinde getirdiği belediyenin son üç yıllık çalışmalarını içeren kitabı da basın mensuplarına dağıttı.

Konuşması sırasında Ereğli’nin nüfus açısından Zonguldak’ı geçmiş olmasını da değerlendiren başkan Uysal “Ancak büyümek sadece nüfus oranına bağlı kalmamalı, önemli olan nitelikli büyümektir” diyerek plansız ve projesiz gelişimin fazla yarlı olmayabileceğine de dikkat çekti.

ZGC genel merkezinde ki ziyarette, Akbıyık, Başkan  Uysal’ a  ZGC genel yapısını, kuruluşunu, yönetim binasını ve sosyal tesisleri  hakkında bilgilendirmede bulundu.

 ZGC ‘nin 68 yıllık tarihinin yanında, ülke geneli önemli Federasyonlarda icra kurulu görevlerin de  bulunduğunu ifade  eden Akbıyık , ZGCnin ili temsil ettiğini ve ilçe dernekleri ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu vurguladı.

Başkan Uysal yaptığı konuşmada, “bugün burada olmaktan mutluyum. ZGC  genel merkezi çok güzel bir konumda ve  çok akılı  bir şekilde tasarlanmış. Kurumsal bir yapınız var. Emeği geçenlerin eline sağlık, İnşallah bu yerin de ZGC tarafına tahsisini ve kullanım hakkını alırsınız” dedi.

ALTYAPI DA 95 KM  DOĞALGAZ HATTI YAPIMI 

Başkan Uysal devamla üç yıllık icraatlarından örnekler  verdi. Altyapı da bir rekor kırdıklarını, 96 km. altyapı  doğalgaz yapımı  ile şehrin tüm gider sorunlarının çözüldüğünü, yeraltı çalışmalarında yenilemelerin  gerçekleştiğini,  Belen bölgesinde  şantiyemizin gelecek yıllara hizmet edecek  şekilde tasarlandığını ve hayata geçtiğini, asfaltsız mahalle kalmadığını, geçmişin uzun yılları ihmal edilen bir mahallenin bakıma alındığını, sorunlarının kökünden çözüldüğünü, oyun parkları. Yarı olimpik yüzme havuzu, anayol olsun ara yol olsun bir çok karayolunun ulaşım bakımından bakımlarının yapıldığını, durak ve cep çalışmalarının tamamlandığını ve trotuarların elden geçirildiğini de vurguladı.

KENT MEYDAN BAŞLIYOR

Yakında kent meydanı inşaatının başlayacağı tam 14 dönüm üzerine kurulacağını, ilçenin kent meydanı ihtiyacının da giderileceğini  ifade eden Uysal Kent meydanı içerisinde 650 araçlık kapalı otoparkın hizmete geçeceğini, bu kapalı otopark ile şehrin  araç trafiğinde belli bir rahatlama olacağını, trafik  sorunu içinde çalıştıklarını, ilçe trafiğinin akışının sağlanması adına önlemler aldıklarını  belirtti.

TERMİNAL AÇILIYOR.

Yeni terminalin yakında açılacağını, birkaç eksiğinin kaldığını  ve yeni terminal ile Ereğli halkının daha modern ,çağdaş ve  teknolojik hizmet alacağını , terminalin daha önce açılacağını  ,fakat hastane kavşağı ve yol çalışmalarının uzaması nedeni ile geciktiğini artık  belediye  olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını.

BÜYÜKŞEHİR VEYA BÜTÜNŞEHİR.

Uysal; “Zonguldak büyükşehir veya  bütün şehir  olsa da bizler hizmetimize yerel  yönetici olarak ilçemizde  devam edeceğiz 2019 yılında büyükşehir’ e aday olup ,olmama durumumuz o günkü şartlarda değerlendiririz.. Bugün için üç  buçuk yıl görevimiz tamamlandı.2019 yılına  kadar halkımıza verdiğimiz sözler çerçevesinde  çalışmaya devam   edeceğiz” dedi  ve Yapılan ziyarette soru ve cevap şeklinde devam etti .

Halkın Sesi’nin Zonguldak meclisindeki kavgalara nasıl baktığını sorması üzerine de Başkan Uysal “Kavganın kazananı olmaz, bu kentin sorumluları hizmet için parti rozetlerini bir tarafa bırakmalıdırlar, bir araya gelip sağlıklı kararlar almalıdırlar, kimse kendi çıkarını düşünmemelidir” dedİ.

Başkan Akbıyık ,ziyaret anısına Başkan Uysal’a hediye takdim etti.

Başkan Uysal’ın ziyareti yaklaşık iki saat sürdü. Gazeteciler ile çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

(Sermet Aksu)