Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından 2 milyon 936 bin TL bedelle iş makinelerinin de bulunduğu toplam 29 adet araç satın aldı.
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafında yeni satılan araçların tanıtımı için tören düzenlendi. Törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çalışanlar katıldı. Yeni satın alınan 29 adet aracın halkın hizmetinde kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en geniş araç filosuna sahip olduklarını dile getirdi. Uysal konuşmasında şunları söyledi;
“8 Ocak 2015 tarihli Belediye Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Belediyemiz hizmetlerinin yürütülmesi ve hizmetlerin aksamaması için Devlet Malzeme Ofisi ve açık ihale usulü ile öz kaynaklarımızla ve borçlanmadan araç parkımıza, 4’ü iş makinesi olmak üzere toplam 29 araç kazandırdık. Belediyemiz, araç sayısını bu alımlarla % 48 arttırarak araç sayısını 54’ten 80’e, İş makinesi sayısını da 16’dan 20’ye çıkarmıştır. Teslim alınan ve hizmete giren 25 araç ve iş makinesi için toplam 2.193.000 TL, DMO’dan işlemi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde teslim alacağımız 4 araç ve iş makinesi içinde, 743.200 TL ödeme yapılmıştır. Yeni alınan toplam araç sayımız 29, bedeli ise 2.936.200 TL’dir. Belediyemiz bugün itibari ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü ve geniş araç filosuna ulaşmıştır. Yeni araçlarımızla halkımıza en verimli, en hızlı şekilde iş gücünü en aza indirerek, hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”
Kdz. Ereğli Belediyesi Fen, Su İşleri, Kanalizasyon İşleri, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri, Temizlik, Mezarlıklar ve Zabıta müdürlüklerinde kullanılmak üzere 726 bin TL bedelle 11 adet 6+1 kişilik çift kabin Pikap, Ulaşım, Kültür ve Su İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere, 138 bin TL bedelle 3 adet Combivan binek, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 79 bin TL bedelle 11+1 kişilik minibüs, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 56 bin TL bedelle panelvan kamyonet, Ulaşım Hizmetlerinde kullanılmak üzere 75 bin TL bedelle binek araç, mezarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 82 bin TL bedelle cenaze taşıma aracı, Fen İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 98 bin TL bedelle 2 adet kar küreme bıçağı, 2 adet kar küreme kovası, 2 adet Zincir paletli tuz serici, İtfaiye Müdürlüğü için 550 bin TL bedelle 1 adet teleskopik bomlu 32 metre Merdivenli itfaiye aracı, 330 bin TL bedelle 28 metre teleskopik bomlu merdivenli itfaiye aracı, 330 bin TL bedelle üst yapımı ve şase revizyonu, 50 bin TL bedelle 1 Adet fiber tabanlı zodiak bot, 2 adet Su İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere 9 bin TL bedelle Scooter Motor, 165 bin TL bedelle DMO’dan işlemi tamamlanan ve teslim alınacak; 14 Metre teleskopik bomlu hidrolik çift kabin uzun şase kamyonet, 222 bin TL bedelle 4 CX kırıcı tesisatlı lastik tekerlekli iş makinası, 287 bin TL bedelle, 6X4 inşaat tipi damper çekici tablalı TIR, 69 bin TL bedelle 4+1 Kişilik Çift Kabin Pik-Up satın aldı.