Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye bazı mahallelerde alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Akarca, Bağlık, Kışla ve Süleymanbeyler mahallerinde ise 8 kilometre uzunluğunda yağmurlama ve içme suyu hattını değiştirilecek. Kadı Tarlası mevkiinde boru değişiminden sonra arkadan betonlama çalışması yapıyor. Temizlik ekipleri de çalışmalarının ardından yolları ve caddeleri yıkıyor.

BORU HATLARI DEĞİŞİYOR

Akarca Mahallesi mevkiinde eskiyen su hatları ile yağmurlama hatları değişiyor.

2 kilometre yağmur suyu ve 3,5 kilometre içme ve kullanma suyu hattını değiştiren Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, eskiyen AÇV ve PVC boru hatlarının yeni polietilen borularla değiştirilmeye başladığını bildirdi.

8 KİLOMETRELİK SU HATTI

Çalışmalar sonrası kayıp ve kaçak su oranın azaltılarak hem abonelere daha temiz ve sağlıklı su verilmesinin sağlanacağı ifade ediliyor.

Toplamda 8 kilometrelik Yağmurlama ve İçme Suyu abone ve bina hatlarını kapsayan ihale kapsamında Akarca’nın ardından Bağlık, Kışla ve Süleymanlar Mahallesinde çalışmaların yapılacağı belirtiliyor.

KAPATILIP BETONLANIYOR

Akarca’daki yağmurlama ve içme suyu hatlarının değişmesinin ardından söz konusu kanalların kapatıldığını belirten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Ömerli mevkiindeki Yeni Ereğli Devlet Hastanesi’nde de kaldırım ve merdiven yapma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Ayrıca selden zarar gören Kışla Sanayi Sitesi’ndeki istinat duvarının da tamirinin bitirildiği ifade edilirken, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise çamurlanan caddeleri tazyikli su ile yıkayarak temizliyor.