Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Koleji öğrencileri, 10. Ulusal sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda İngilizce takdim ve proje kategorisinde 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

354 öğrencinin 289 proje ile katıldığı yarışmada İngilizce takdim projesi ile finale kalan Kdz. Ereğli Fatih Koleji öğrencileri, “Ağır Okul Çantalarından Kurtulun” adını verdikleri proje ile Türkiye 2.’si oldular. Yarışmada İngilizce Takdim kategorisinde “Top ReasonsWhyChildrenDislike School” adlı sunumu ile Yusuf Kerem Uçar ülkemizin temel sorunlarından biri olan “Çocukların Okulu Sevmemesinin En Temel Sorunları ve Çözüm Yolları” konusunu İngilizce anlattı. Uçar bu sunumu ile bronz madalya alarak Türkiye 3.’sü oldu.

Fatih Koleji İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar, sınıfta dört duvar arasında öğrenilen İngilizcenin günlük hayata yansıması ve öğrenilen dilin bu tür sunumlar ile kullanılabilirliğinin ölçülmesi amacıyla ulusal organizasyonlara katıldıklarını belirterek, yarışmalara katılan öğrencilerin daha fazla motive olduğunu gördüklerini söyledi. Avşar konuşmasında “Öğrencilerimizin bu tür etkinlikler de pratik yapma fırsatı yakalayarak, hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı yakaladılar. Ayrıca öğrenciler de çok güzel bir ufuk kazandırdığını düşünüyoruz” dedi.

Elde edilen başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden okul müdürü Sadi Yanık, İngilizceyi sadece ders olmaktan çıkartıp öğrencilerin günlük hayatta da kullanabilmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Yanık açıklamasında, “İngilizce öğretmenlerimizin dönem içinde derslerde yaptıkları çalışmaları, İngilizcenin günlük hayatta kullanımının öğrencilerde pratiğe dönüştüğünü gördük. İngilizcenin sadece öğretmen ve veliler tarafından öğrenilmesi için dayatılan bir ders değil, öğrencilerimizin de günlük hayatta kullanılan ve bizim de kullanabileceğimiz bir dil algısı oluşmaktı. Öğretmenler olarak bizim vermeyi düşündüğümüz kazanımlardan birisi de budur. Çocukların bu tür ulusal yarışmalara katılımlarından bizde büyük mutluluk duyduk. Yapılan etkinlikte emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederim." diye konuştu.