Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından şehit aileleri gaziler ve aileleri, huzur evi sakinleri ile kız yetiştirme yurdunda kalan çocuklar için düzenlenen iftar yemeğinde terör olaylarına tepki gösterildi.
Kdz. Ereğli TSO Yönetimi tarafından Eski Bağlık Restoran’da düzenlenen iftar davetine Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici, Abdulkadir Çınar, Selçuk İnceoğlu, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve yaklaşık 300 kadar davetli katıldı.
Kdz. Ereğli TSO Başkanvekili Sertan Yalçın, iftar sonrası yaptığı konuşmasında ülkemizde artan terör olaylarına dikkat çekerek, Ramazan ayının önemine değindi. Yalçın konuşmasında “Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden güvenlik güçleri ile vatandaşlara başsağlığı diliyorum şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar programımıza katılımın yüksek olması bizleri çok memnun etmiştir, tüm misafirlere katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz. Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyizlenmek, oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz" dedi.
Şehit aileleri, gaziler, huzur evi sakinleri ve kız yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, iftar programını düzenleyen TSO Başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Madenoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Bu akşam burada şehitlerimizin yakınları, gazilerimizi ve onların yakınları Huzurevinde kalan saygıdeğer sakinleri, Yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız ve diğer misafirler bu akşamın konukları. Sizlerle böyle güzel bir iftarda güzel bir Ramazan akşamında beraber olmak mutlulukların en büyüğü. Tabi ki sivil toplum kuruluşlarının bu mübarek ayda zaman zaman çeşitli kesimlere iftar vermesi arzu edilen ve pratikte yapılan bir iş. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi, odası yönetimini tebrik ediyorum. Ben vatanımızın birlik ve beraberliği için şu andaki zamanlarda memleketimizin muhtelif yörelerinde canları pahasına çarpışan ve şehit olan aziz şehitlerimize huzurlarınızda Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömür diliyorum. Bu memleket bizimdir. Asla ve asla kimse tarafından parçalanamaz, bölünemez. Bu uğurda biz seve seve canımızı kanımızı ne pahasına olursa olsun veren bir milletiz.”
İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.