Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2014-2015 eğitim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de 2014-2015 eğitim öğretim yılı bu gün düzenlenen çeşitli törenlerle başladı. İlçede ilk, orta ve liselerde toplam 32 bin 195 öğrenci ve bin 971 öğretmen bu gün sabah ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilk tören sabah saatlerinde ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu. Ereğli’de ikinci tören ise Erdemir ilköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer, ülkenin geleceğinin güvencesinin öğrenciler olduğunu söyledi. Ciğer konuşmasında “Sayın veliler, eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve çocuklarımızın ileri yaşlarında, başarılarında ilköğretim temeldir. Çağımızda bilgi hem çok çeşitli hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişimini olumlu değerlendirip olumsuzluklarına uzak kalabilmek iyi bir eğitim ile sağlanır. Gelecek eğitim ile şekillenecektir. İşte bunu hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteklerinizin çok önemli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz. Sizler okulumuza, kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan çağdaş, bilgili Atatürkçü, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı ve sizlerin başarısı için öğretmenlerimizin gayreti yadsınamaz. Öğrenimin sadece okulda bitmediğini, ömür boyu sürdüğünü aklımızdan çıkarmayacağız. Bütün bu amaçlara ulaşabilmek için Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var o da çok çalışkan olmak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise 2014-2015 eğitim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, eğitim seviyesi yüksek olan bir toplumun her alanda ilerleyeceğini savundu. Bir milletin okuma yazma oranının yüksek olmasının kalkınma ile doğru orantılı olduğunu dile getiren Korkmaz “Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet her alanda ilerler. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi bizim için hayati önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin bilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek içinde geçlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevlerimizdendir Değerli veliler, çocuklarınızın gelişimi ve başarısı için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içerisinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci öğretmen okul yönetimi ve veliler arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarısını artıracaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sembolik olarak ilk ders zili çalınarak öğrenci ve öğretmenler 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk dersine girdi.

Erdemir İlkokulu’nda ki törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.