Dalgıçlardan Dere ıslahıyla ilgili önemli uyarı: 

“KEFALLERİN GÖÇ YOLU ENGELLENİYOR”

Zonguldaklı dalgıçlar Necdet Kutoğlu ve Kazım Erkan yapımı devam eden Üzülmez dere ıslahı çalışmaları sırasında yapılan teknik hata yüzünden özellikle kefal balığının göç yolunun engellendiğini iddia ederek, yapılan yanlıştan dönülmesini istediler. 

Halen süren çalışmalar nedeniyle kefal sürüsünün derenin limana döküldüğü ağızda sıkıştığına dikkat çeken Kutoğlu ve Erkan şunları söyledi: 
“Kefal tatlısuda yumurtlayan bir balıktır. Devam eden dere ıslah çalışmaları sırasında zeminin beton dökülerek düzleştirilmesi nedeniyle bu balıklar yumurtlama alanı olan Asma ve Çaydamar deresine ulaşamıyor. Balıklar derenin limanda buluştuğu yerde sıkışmış durumda. Yukarı çıkamayan balıklar elverişli olmayan yerlere yumurta bırakarak yumurtalarını zayi etmekte. Burada iş Orman ve Su Bakanlığına düşüyor. DSİ ve Tarım İl Müdürlüğü ile görüşülüp bu sorun en kısa zamanda uzmanların tedbirleriyle çözülmeli. Aksi halde balıkların göç yolu bilinçsiz dere ıslah çalışması ile engellenmiş olacak. Derenin ortasında kanal yapılması gerekirdi. Arkadaşlarımız yetkililerle görüştü. Ancak ilgisiz kalmışlar. Bu sorun en kısa zamanda çözülmeli”