DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Filyos projesi ve tersanelere 50 bin kişinin istihdam edileceğini açıklayan MHP İl Başkanı Varol Demirköse’yi eleştirdi.

Zonguldak’ın işsizlikten payını fazlasıyla aldığını vurgulayan Başkan Keleş, “Türkiye’de her üç kişiden birinin işsiz olduğunu çok iyi biliyor. Amacı bellidir, insanların hayalleriyle dalga geçmektir” dedi.

Havaya konuşmanın şehre bir fayda sağlamayacağını savunan Keleş, “Öncelikle 1 Nisan 1924’de Cumhuriyetimizin ilk şehri olma şerefine sahip olan Zonguldak’ımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. Şehrimizin 97. Yılı kutlu olsun.

İktidarın küçük ortağı, Filyos Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak proje kapsamında yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edileceğini duyurmuş. Amacı bellidir, insanların hayalleriyle dalga geçmektir.

Türkiye’de her üç kişiden birinin işsiz olduğunu bilen küçük ortak, şunu da gayet iyi biliyor ki Zonguldak’ta işsizlikten payını fazlasıyla alıyor.

Onun içindir ki alıyor sazı eline başlıyor türkü söylemeye…

İnsanlara hayal satıyor, çünkü ortaya bir proje konmamışken yok şuraya 10 bin, yok buraya 20 bin istihdam demek insanların aklıyla dalga geçmektir.

Bakınız Erdemir az sayıda bir işçi ilanı verdi. Ne oldu peki? Binlerce başvuru geldi. İşsizlik noktasında şehrimizde durum bu kadar kritik ve göç veren bir haldeyken insanlara umut satmayın arkadaşlar, projelerinizi görelim. Elinizde bir argüman olsun. Havaya konuşmanın şehrimize bir faydası olmayacaktır.

İktidarın küçük, büyük paydaşları maalesef şehrimizde bir siyasi krizin önünü açıyor. Açık söyleyelim çok üzülüyoruz. Şehrimize yarar sağlamaktansa hamaset yapıyorlar, genel başkanlarından gördükleri üzere sürekli düşman üretiyorlar.

Zonguldak bunların sığ politikaları ve tartışmalarından dolayı bir arpa boyu yol kat edemiyoruz. Bakınız şimdi de 2 yılda neler yaptık diye mecmua, dergi bastırma telaşına düşmüşler. Kimsede demiyor ki siz 19 yıllık iktidarsınız neden 2 yılı konuşuyorsunuz.

Şimdi birileri diyecek ki belediye 2 yıldır AK Parti’de, bizde diyeceğiz hadi oradan başka kapıya…

19 yıldır TOKİ neredeydi, Bakanlıklar neredeydi, asfalt döken özel idare neredeydi. Bunların hiçbiri belediye hizmeti değil. Zonguldak halkı sırf siyasi iradesi dolaysıyla yıllardır cezalandırıldı. Dünyanın en büyük köyü olarak adlandırıldı bu şehir, hangi kamu yatırımını alabildik soruyorum? Bunların politikaları maalesef şehrimizde yandaş doyuruyor, işsiz çoğaltıyor, vatandaşı göçe mecbur ediyor.

Yaklaşıyor tabi yaklaşmakta olan, koltukları sallanıyor. Milletimiz artık deva arıyor, çözüm arıyor. Bizlerde DEVA Partisi olarak şehrimizde diyaloğun ve çözümün parçası olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.